-
2016-11-02 12:19:34Mange restauratører og kædekoncepter har i disse år fart på. Forretningen skal skaleres for at øge stordriftsfordelene, accelerere væksten og forstørre værdien af kæden i øjnene på en investor. I deres iver brænder mange kæder nallerne på at åbne på...
-
2016-10-24 07:41:32De fleste virksomheder kender til vigtigheden af, at alle medarbejdere taler det samme sprog og arbejder mod de samme mål og efter samme vision. Stammesproget er afgørende, særligt når det ikke er muligt for alle medarbejdere at være i kontakt...
-
2016-09-16 04:55:06Da vi i 2009 startede MASH, var der ikke mange konkurrenter, der tilbød samme kombination af mad og vin af høj kvalitet. Det er der i dag. Antallet af restauranter, der serverer mad og vin på højt niveau er eksploderet, og...
-
2016-08-22 07:44:00Jeg er nok ikke den eneste, der de seneste to uger har disponeret min tid foran fjernsynet lidt anderledes, end jeg normalt gør. Selvom hverdagen er travl, har jeg alligevel fundet tid til at opdatere mig om andre danskeres gøren...
-
2016-06-29 06:24:43Jeg læste for nyligt, at 60 pct. af danskerne i følge Gallup har følt sig stresset det seneste år. Hver dag er mere end 35.000 danskere sygemeldt med arbejdsrelateret stress, og godt 1400 dør hvert år af stress. Til sammenligning...
-
2016-05-25 10:11:27Vi oplever det alle – det kan ikke undgås. Vi mærker det i maven … og nej, det er ikke døden, jeg taler om. Jeg taler om det punkt i en virksomheds liv, hvor man på ryggen af nok så...
-
2016-05-02 10:17:44De unge kan noget, vi andre ikke kan. Og her tænker jeg ikke på de sociale medier og mobile speed-kompetencer, som snakken ofte falder på. Jeg taler om kompetencer, som en stor del af erhvervslivet enten overser eller tager for...
-
2016-02-29 20:49:02Min påstand er, at der basalt set findes to typer virksomheder, når det kommer til forretningskoncepter: 1) Virksomheder, der rendyrker deres forretningskoncept og holder fast i dette ene koncept, og 2) virksomheder, hvis forretningskoncept netop er at udvikle nye koncepter. Virksomheder, der er...
-
2016-02-03 07:47:17Jeg elsker at åbne nye restauranter. Ikke fordi det er et tegn på, at vi driver en sund forretning, men fordi det giver mig mulighed for at komme ud på gulvet igen sammen med mine medarbejdere. Det minder mig om,...
-
2016-01-18 16:14:56For en restaurant har gode anmeldelser i de store landsdækkende aviser og magasiner ofte været forskellen mellem liv og død. En dårlig anmeldelse har lukket ellers veldrevne restauranter, mens flotte anmeldelser har skabt gastronomiske stjerner over night. Sådan er det for...
-
2015-12-30 13:42:38Som direktør for en virksomhed, hvis kerne er et strømlinet restaurantkoncept, skal vi være kreative inden for klart optegnede – og nogle vil sige begrænsende – rammer. Samtidig ved en dygtig leder også, at det er plads til udfoldelse og...
-
2015-12-09 10:36:35Når ledere taler om deres virksomheds brand er det som oftest i ledtog med ord som markedsføring, visuel identitet og målgruppesegmentering. Det har jeg også selv gjort, og gør det stadig. Men i en tid hvor stadig større dele af...
-
2015-11-23 12:14:25Din virksomhed består ikke kun af dine medarbejdere – den består også af dine mest betroede leverandører; dine samarbejdspartnere. Man hører ofte fra virksomhedsledere, at medarbejderne er virksomhedens vigtigste aktiv. Den holdning vil jeg ikke bestride. Det er medarbejderne, der dagligt...
-
2015-10-13 07:14:08Mange succesfulde iværksættervirksomheder med mod på mere har med sikkerhed på et tidspunkt overvejet, hvorvidt de skulle kopiere sig selv og sætte nye virksomheder/enheder/afdelinger i verden. Den første virksomhed er noget helt særligt, og ved at udvide følger risikoen for...
-
2015-09-09 11:35:19I enhver udvikling af en virksomhed vil der opstå nye udfordringer i forhold til, hvordan konkurrerende virksomheder skal takles. Men spørger du mig, er der rigtig mange fordele ved at undersøge, hvordan man kan spille sammen. I min tid som virksomhedsejer...
-
2015-08-04 05:53:29I restaurationsbranchen kan vi i øjeblikket virkelig mærke det opsving, der lige nu præger hele markedet. Vækst, ansættelser, ekspansion og opkøb fylder nyhedsbilledet hver eneste dag. Det er positivt, men det er vigtigt at huske på, at et opsving også...
-
2015-06-16 08:00:58Det er ikke længe siden, at World’s 50 Best Restaurants blev offentliggjort. Og dét, som mange gastronomer havde frygtet, er nu en realitet. Noma er ikke længere verdens bedste restaurant. Det var en sorgens dag for det gastronomiske Danmark –...
-
2015-05-27 19:50:40Copenhagen Concepts og MASH har for få uger siden annonceret, at vi åbner vores ottende restaurant. En penthouse restaurant på Tivoli Hotellets 12. etage, som giver gæsterne mulighed for at nyde en bøf på toppen af byen med udsigt over...
-
2015-03-30 06:03:36Jeg hører og læser ret ofte, at kædekoncepter er negativt. Generelt - og især ind for restaurationsbranchen. Jeg forstår som sådan godt ræsonnementet, men jeg er helt uenig. En kæde kan sagtens være både kreativ og high-end. Det er der også mange eksempler på...
-
2014-12-22 08:51:06Du behøver ikke tale engelsk, men du skal forstå englængerne osv. De seneste år har vi set flere danske virksomheder, herunder restaurantkoncepter, prøve kræfter uden for landets grænser. Der er fx kommet danske restauranter i London, New York, Tokyo mv....
-
2014-11-15 16:22:36Det kan lyde som en overraskelse, men restaurationsbranchen har faktisk haft nogle gode år under krisen. Danmarks godt og vel 14.300 restauranter har skabt omtrent 7.500 nye job siden 2009 og er dermed den branche, som har ansat flest i...
Profil

Tidligere bloggere på borsen.dk
- Adam Estrup
- Alexandra Krautwald
- Anne E. Jensen
- Anne H. Steffensen
- Annette Franck
- Bo Bejstrup Christensen
- Bo Overvad
- Britta Schall Holberg
- Carl Holst
- Carsten Boldt
- Caspar Rose
- Casper Hunnerup Dahl
- Cecilia Lonning-Skovgaard
- Christian Engelsen
- David Munk-Bogballe
- Eelco van Heel
- Eric Ziengs
- Erik Høgh-Sørensen
- Esther Dora Rado
- Frank Lansner
- Gitte Winther Bruhn
- Hans Fogtdal
- Helge J. Pedersen
- Henriette Kinnunen
- Henrik Franck
- Henrik Funder
- Imran Rashid
- Jan Al-Erhayem
- Jan Bau
- Jens Balle
- Jens Ole Pedersen
- Jesper Boelskifte
- Johan Hygum Hillers
- Kaj Høivang
- Karim Ben M'Barek
- Karl Iver Dahl-Madsen
- Katerina Pitzner
- Keld Zornig
- Kersi F. Porbunderwalla
- Kim Ege Møller
- Kim Pedersen
- Kim Rud-Petersen
- Klaus Lund
- Knud Erik Andersen
- Kristian Hansen
- Lars Barfoed
- Lars Sander Matjeka
- Lars-Christian Brask
- Lasse Birk Olesen
- Line Rosenvinge
- Lisbet Røge Jensen
- Mads Lundby Hansen
- Martin Rasmussen
- Mette de Fine Licht
- Mette Mikkelsen
- Michael Stausholm
- Michael Winther Rasmussen
- Michael Winther Rasmussen
- Mikkel Grene
- Mikkel Krogsholm
- Mikkel Kruse
- Morten Sehested Münster
- Nikolaj Stenberg
- Nils Thygesen
- Per Hansen
- Richard Quest
- Rune Wagenitz Sørensen
- Steen Bech Andersen
- Steen Thomsen
- Steffen Hedebrandt
- Stina Vrang Elias
- Susanne Møllegaard
- Susanne Møllegaard
- Teis Knuthsen
- Thomas Harr
- Tim Vang
- Tobias Lau
- Torben Tolst
- Torsten Grunwald
- Tove Holm-Larsen
- Ulrik Heilmann
- Yasmin Abdel-Hak