• 2016-11-02 12:19:34
    Mange restauratører og kædekoncepter har i disse år fart på. Forretningen skal skaleres for at øge stordriftsfordelene, accelerere væksten og forstørre værdien af kæden i øjnene på en investor. I deres iver brænder mange kæder nallerne på at åbne på...
  • 2016-10-24 07:41:32
    De fleste virksomheder kender til vigtigheden af, at alle medarbejdere taler det samme sprog og arbejder mod de samme mål og efter samme vision. Stammesproget er afgørende, særligt når det ikke er muligt for alle medarbejdere at være i kontakt...
  • 2016-09-16 04:55:06
    Da vi i 2009 startede MASH, var der ikke mange konkurrenter, der tilbød samme kombination af mad og vin af høj kvalitet. Det er der i dag. Antallet af restauranter, der serverer mad og vin på højt niveau er eksploderet, og...
  • 2016-08-22 07:44:00
    Jeg er nok ikke den eneste, der de seneste to uger har disponeret min tid foran fjernsynet lidt anderledes, end jeg normalt gør. Selvom hverdagen er travl, har jeg alligevel fundet tid til at opdatere mig om andre danskeres gøren...
  • 2016-06-29 06:24:43
    Jeg læste for nyligt, at 60 pct. af danskerne i følge Gallup har følt sig stresset det seneste år. Hver dag er mere end 35.000 danskere sygemeldt med arbejdsrelateret stress, og godt 1400 dør hvert år af stress. Til sammenligning...
  • 2016-05-25 10:11:27
    Vi oplever det alle – det kan ikke undgås. Vi mærker det i maven … og nej, det er ikke døden, jeg taler om. Jeg taler om det punkt i en virksomheds liv, hvor man på ryggen af nok så...
  • 2016-05-02 10:17:44
    De unge kan noget, vi andre ikke kan. Og her tænker jeg ikke på de sociale medier og mobile speed-kompetencer, som snakken ofte falder på. Jeg taler om kompetencer, som en stor del af erhvervslivet enten overser eller tager for...
  • 2016-02-29 20:49:02
    Min påstand er, at der basalt set findes to typer virksomheder, når det kommer til forretningskoncepter: 1) Virksomheder, der rendyrker deres forretningskoncept og holder fast i dette ene koncept, og 2) virksomheder, hvis forretningskoncept netop er at udvikle nye koncepter. Virksomheder, der er...
  • 2016-02-03 07:47:17
    Jeg elsker at åbne nye restauranter. Ikke fordi det er et tegn på, at vi driver en sund forretning, men fordi det giver mig mulighed for at komme ud på gulvet igen sammen med mine medarbejdere. Det minder mig om,...
  • 2016-01-18 16:14:56
    For en restaurant har gode anmeldelser i de store landsdækkende aviser og magasiner ofte været forskellen mellem liv og død. En dårlig anmeldelse har lukket ellers veldrevne restauranter, mens flotte anmeldelser har skabt gastronomiske stjerner over night. Sådan er det for...
  • 2015-12-30 13:42:38
    Som direktør for en virksomhed, hvis kerne er et strømlinet restaurantkoncept, skal vi være kreative inden for klart optegnede – og nogle vil sige begrænsende – rammer. Samtidig ved en dygtig leder også, at det er plads til udfoldelse og...
  • 2015-12-09 10:36:35
    Når ledere taler om deres virksomheds brand er det som oftest i ledtog med ord som markedsføring, visuel identitet og målgruppesegmentering. Det har jeg også selv gjort, og gør det stadig. Men i en tid hvor stadig større dele af...
  • 2015-11-23 12:14:25
    Din virksomhed består ikke kun af dine medarbejdere – den består også af dine mest betroede leverandører; dine samarbejdspartnere. Man hører ofte fra virksomhedsledere, at medarbejderne er virksomhedens vigtigste aktiv. Den holdning vil jeg ikke bestride. Det er medarbejderne, der dagligt...
  • 2015-10-13 07:14:08
    Mange succesfulde iværksættervirksomheder med mod på mere har med sikkerhed på et tidspunkt overvejet, hvorvidt de skulle kopiere sig selv og sætte nye virksomheder/enheder/afdelinger i verden. Den første virksomhed er noget helt særligt, og ved at udvide følger risikoen for...
  • 2015-09-09 11:35:19
    I enhver udvikling af en virksomhed vil der opstå nye udfordringer i forhold til, hvordan konkurrerende virksomheder skal takles. Men spørger du mig, er der rigtig mange fordele ved at undersøge, hvordan man kan spille sammen. I min tid som virksomhedsejer...
  • 2015-08-04 05:53:29
    I restaurationsbranchen kan vi i øjeblikket virkelig mærke det opsving, der lige nu præger hele markedet.  Vækst, ansættelser, ekspansion og opkøb fylder nyhedsbilledet hver eneste dag. Det er positivt, men det er vigtigt at huske på, at et opsving også...
  • 2015-06-16 08:00:58
    Det er ikke længe siden, at World’s 50 Best Restaurants blev offentliggjort. Og dét, som mange gastronomer havde frygtet, er nu en realitet. Noma er ikke længere verdens bedste restaurant. Det var en sorgens dag for det gastronomiske Danmark –...
  • 2015-05-27 19:50:40
    Copenhagen Concepts og MASH har for få uger siden annonceret, at vi åbner vores ottende restaurant. En penthouse restaurant på Tivoli Hotellets 12. etage, som giver gæsterne mulighed for at nyde en bøf på toppen af byen med udsigt over...
  • 2015-03-30 06:03:36
    Jeg hører og læser ret ofte, at kædekoncepter er negativt. Generelt - og især ind for restaurationsbranchen. Jeg forstår som sådan godt ræsonnementet, men jeg er helt uenig. En kæde kan sagtens være både kreativ og high-end. Det er der også mange eksempler på...
  • 2014-12-22 08:51:06
    Du behøver ikke tale engelsk, men du skal forstå englængerne osv. De seneste år har vi set flere danske virksomheder, herunder restaurantkoncepter, prøve kræfter uden for landets grænser. Der er fx kommet danske restauranter i London, New York, Tokyo mv....
  • 2014-11-15 16:22:36
    Det kan lyde som en overraskelse, men restaurationsbranchen har faktisk haft nogle gode år under krisen. Danmarks godt og vel 14.300 restauranter har skabt omtrent 7.500 nye job siden 2009 og er dermed den branche, som har ansat flest i...
Profil
Jesper Boelskifte authorimage Jesper Boelskifte blogger drift og ledelse i restaurationsbranchen. Han trækker på sin solide erfaring med at skabe helstøbte restaurantkoncepter, når han giver gode råd til servicevirksomheder og iværksættere om, hvordan man evner at forstå sine kunder og holde sig på forkant med udviklingen.

Som direktør og stifter af Copenhagen Concepts (gruppen bag MASH, Umami og Le Sommelier) har Jesper Boelskifte mere end 25 års erfaring fra restaurationsbranchen. Han har med stor succes overført MASH-konceptet til bl.a. det engelske marked.
Tidligere bloggere på borsen.dk