SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Det kræver disciplin at holde fri

authorimage
BLOGS
Af: Jesper Boelskifte
29. Jun 2016

Jeg læste for nyligt, at 60 pct. af danskerne i følge Gallup har følt sig stresset det seneste år. Hver dag er mere end 35.000 danskere sygemeldt med arbejdsrelateret stress, og godt 1400 dør hvert år af stress. Til sammenligning dør der lige under 200 i trafikken hvert år.

Work-lifebalance som begreb bliver mere og mere relevant, og det er efterhånden noget man hører og ser overalt. Mange tror, at det handler om at løbe hurtigere, mens man er på arbejde for så at kunne nå hjem og holde fri, men det er i mine øjne helt forfejlet. Hvis du alligevel er fraværende, tjekker mails og arbejder, når du endelig er hjemme, så er der jo i princippet ikke den store forskel, og hvori består så balancen mellem work og life?

Jeg har selv en travl hverdag og bruger en del kræfter på at undgå at være ’på’ hele tiden. I mine øjne handler det om disciplin over for sig selv. Jeg bruger bl.a. min karate til at koble af, men det er ligeså meget en mental øvelse i at ændre sin rutineprægede tankegang. I bund og grund handler det nemlig om at give sig selv og sin hjerne fri.

Når der er travlt, og man rejser rundt i hele verden, mens man holder 600 mand beskæftigede, så er jeg udmærket klar over, at det indimellem kan være svært at opretholde balancen mellem arbejde og fritid. Man har brug for større fokus i hverdagen - både til ledelse, drift og dét at finde på nye ideer og tilgange. Men paradoksalt nok oplever jeg, at jeg kun opnår et øget fokus, hvis jeg netop samler kræfterne, tager det roligt og finder den her balance mellem arbejdsopgaver og fritid.

Det kræver med andre ord enorm disciplin at holde fri, men det er min erfaring, at du skal give dig selv lov til at holde helt fri, når du endelig gør det, hvis du skal præstere godt på dit job. For det er, når du kommer tilbage på arbejdet, at du skal være skarpest, og det kan man kun være, hvis man tillader sig selv, sin krop og sit sind at holde fri en gang i mellem. Ellers brænder man ud.

Jeg har igennem et langt arbejdsliv lært en vigtigt lektie: resultatet af dit hårde arbejde bliver ikke bedre af at løbe hurtigere og hurtigere. Snarere det modsatte. Det prøver jeg hver dag at efterleve, selvom det til tider kan være svært at sætte hælene i i en hektisk hverdag. God disciplineret sommer! 

Profil
Jesper Boelskifte authorimage Jesper Boelskifte blogger drift og ledelse i restaurationsbranchen. Han trækker på sin solide erfaring med at skabe helstøbte restaurantkoncepter, når han giver gode råd til servicevirksomheder og iværksættere om, hvordan man evner at forstå sine kunder og holde sig på forkant med udviklingen.

Som direktør og stifter af Copenhagen Concepts (gruppen bag MASH, Umami og Le Sommelier) har Jesper Boelskifte mere end 25 års erfaring fra restaurationsbranchen. Han har med stor succes overført MASH-konceptet til bl.a. det engelske marked.
Tidligere bloggere på borsen.dk