Brune sko kan knuse karrieren

Torsten Grunwald
BLOGS Af

Danske tilstande. Alt er tilladt. Ingen skal belære os om rigtig påklædning. Vi støtter Peter Aalbæk Jensen, når han tropper op i et tv-studie iført t-shirt, cargo-shorts og sandaler og kævler løs.

Anderledes i det store udland, London for eksempel. Der får man ikke jobbet, hvis man ikke kan ramme tøjstilen, som hersker i branchen.

Brune_sko_til_mænd_af_Torsten_Grunwald.jpg
Flotte, men farlige brune sko. Foto: Torsten Grunwald

Engelske aviser beretter om en nylig undersøgelse, der dokumenterer, at brune sko i stedet for sorte sko kan skubbe dig af skamlen, hvis du vil være investment banker. Slipseknuden skal også bindes rigtigt (four-in-hand, ikke windsor), og jakkesættet har tillige sine koder, der skal overholdes (ikke for stort, men heller ikke slim-fit).

De er skøre, de englændere, reagerer vi, og så er det nok ikke så anderledes herhjemme. Dresscoder råder også på arbejdspladser i Danmark. Advokaten på Nordhavnen i København går ikke i strik, jeans og sneakers, når han bon’er 4.000 kr. i timen, og skolelæreren underviser ikke i Læs & forstå i nypresset jakkesæt og silkeslips.

Vi er muligvis ikke så brutale som i Old England, hvis nogen ikke mestrer den rigtige tøjstil. Personen kan jo være dygtig og tilmed være en behagelig person, og så er vi tilgivende.

Eller hvad?

Måske er vi i praksis nøjagtigt så nidkære og dømmende udi dresscoder som i City of London, mens vi på overfladen hygger os med, vi er på hold med Ålen.

Læs mere om tøjstile i Forretningsdanmark her.


 

Se flere blogsProfil

Torsten Grunwald

Torsten Grunwald

Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her