The Surf Office

Steffen Hedebrandt

”Jeg kunne ikke finde et sted, hvor jeg kunne arbejde, bo og surfe”.

Sådan svarer Peter Fabor, som har startet The Surf Office. Spørgsmålet lød, hvorfor der nu er tre af sådanne Co-living / Co-working-kontorer rundt omkring i verden. På kontorerne kommer selvstændige, freelancere og teams fra større virksomheder. Digitale nomader bliver de også kaldt. Et inspirerende eksempel er Michelle og Nikolaj, som du kan læse mere om her.

De digital nomader søger alt fra ny inspiration til fordybelse, networking, en bedre blanding af arbejde og privatliv og ja, måske engang imellem, bare noget bedre vejr. Fælles for dem gælder en forståelse af at arbejde i dag, ganske ofte, er uafhængigt af lokationen.

Meget taler for, at denne trend bare vil blive større. Først og fremmest det intuitive spørgsmål: ”Vil du ikke synes om, at blive betalt for at arbejde et par uger i sydens sol i løbet af vinteren?”. Jo, tror jeg de fleste vil svare.

På det mere faktuelle plan, så er det teknologi, som er ved at ændre den måde, vi arbejder og rejser på. Internettet stiller det hele til rådighed for os. Værktøjer, programmer, information, forbindelser, kort, m.m. - alt kan vi finde, så længe vores computere og telefoner er forbundet.

Der er også en stigende tendens til, at flere og flere ønsker at arbejde freelance. Det gør de for at kunne forme deres tilværelse på den måde, de ønsker det. Arbejde, når der er behov for det. Fritid, når solen skinner. Ligeså vinder arbejdsformen mere og mere popularitet hos virksomheder. Det handler om effektivitet, fleksibilitet og konkurrencedygtighed. Man kan kalde denne trend for Freelanceøkonomien. Det har jeg tidligere og skrevet om her.

Den sidste uges tid har jeg arbejdet fra The Surf Office i Lissabon sammen med min ven Simon Secher fra Munin Sports. Vi er taget herned for at fordybe os, få noget sol og opleve en ny by. Simon ønskede at træde ud af ”motorrummet” og fokusere på et par projekter, han har tænkt på at igangsætte længe. Jeg selv skal påbegynde et nyt job som Marketingdirektør midt i september og har derfor brugt ugen på at påbegynde en større strategiplan for min kommende arbejdsgiver; Airtame.com.

Her kan du se første draft af stategien som et mindmap:

9 gode links, hvis du vil rejse og arbejde samtidig:

Jeg håber du, som jeg, synes, at denne måde at bo og arbejde på er tiltalende og måske ligefrem smart. For at hjælpe dig med at tage det næste skridt ud i det digitale nomadeliv har jeg her samlet 10 links, der kan hjælpe dig videre.

The Surf Office: Udbyder tre lokationer: Lissabon, Gran Canaria og Santa Cruz. Alle stederne giver mulighed for at bo, arbejde og surfe sammen med spændende mennesker fra hele verden.

Refuga: En virksomhed startet af danske Nikolaj Astrup. Refuga er et utraditionelt rejsebureau. Refuga udbyder to ting: Eventyr, hvor du tager på rejser ud på oplevelser sammen med andre proaktive mennesker og camps, hvor du i 7 dage bor sammen med 20 andre entreprenører og kan arbejde på de projekter du sidder med normalt.

Project GetAway: Lyder 30 dage på Bali sammen 20 andre entprenører fra hele verden som noget for dig, så er Project Getaway værd at kigge nærmere på.

Remote Year: Ønsker du at bruge endnu længere tid på farten, så er det måske Remote Year, du skal kontakte. Her rejses der 12 måneder af gangen. 1 måned på hver lokation, hele vejen rundt om jorden. Du kan se den næste rejse, som begynder den 1. Februar 2016 her.

Nomad List: Et website der hjælper dig med at identificere de byer og steder, der passer bedst til dine behov for at arbejde og leve som digital nomade.

WebWorkTravel: En blog omkring den digital nomade livsstil. Her kan du finde megen inspiration til, hvordan du lykkes med denne livsstil, guides til specifikke steder og et community af andre digitale nomader, du kan mødes med, når du rejser.

Four Hour Work Week: En af de vigtigste bøger om den digitale trasnformation som vi gennemgår i dag og et must-read for alle med interesse herfor. Den har i dag klassiker status og har været en bestseller hos både New York Times og Wall Street Journal.

Upwork: Hvis din nuværende arbejdsgiver ikke vil give dig mulighed for at tage dit arbejde med på rejse rundt omkring i verden, så kan du finde freelance jobs på Upwork.com. Der ligges mere end 3 millioner jobs op hvert år.

Remote OK: Hvor Upwork ofte er kortere projektansættelser, så er Remote OK en samling af jobs, hvor virksomheder ligger længerevarende jobs op, som kan udføres lokationsuafhængigt.

Ovenstående billede er taget af Denis Dovgal, en ukrainsk entreprenør, som havde samlet et hold af digitale nomader fra Østeuropa. Vi spiste middag med dem, den første aften. Det var ikke kedeligt. Og man bliver ikke dårligere venner af at surfe sammen næste dag.

Sidder du her og læser endnu? Pak kufferten. Kom afsted. Flybilletterne koster ikke meget. Arbejde kan udføres hvor som helst og når som helst. Hvad ville generationerne før os ikke have betalt for disse muligheder? Udnyt de vinger som teknologien har givet. Hver dag er en mulighed for at skabe et minde for livet. Verden venter.

Kommentarer, tilføjelser og spørgsmål modtager jeg gerne nedenfor og på Twitter.

Surf´s up!


 

Se flere blogsProfil

Steffen Hedebrandt

Steffen Hedebrandt

Steffen Hedebrandt blogger om iværksætteri – især den slags, der handler om digitale løsninger. Han ser de muligheder, andre overser, hver gang en branche vendes på hovedet af nye idéer og teknologier.

Som cand.merc. med iværksættererfaring er Steffen Hedebrandt nu marketingdirektør hos Airtame, der har udviklet en wireless HDMI-løsning til virksomheder. Han er desuden tidligere nordisk direktør hos Upwork.com, verdens største platform for freelancere.

Få Steffens indlæg
som RSS-feed her