10 tips til den Digitale Nomade

Steffen Hedebrandt

Flere og flere bliver det. Du er det måske allerede. De unge idag kommer ikke til at være andet. Digitale nomader.

En mobil livsstil, hvor arbejde ikke længere er et sted er allerede en realitet for rigtig mange af os. Vi har bare brug for Wi-Fi og eventuelt en kop kaffe og vi er klar til at arbejde. Det være sig på en larmende banegård, i et sommerhus, på et Coworking kontor et sted ude i verden eller på den lokale café.

For de som ikke allerede ser det komme: Internettet kommer til at radikalt forandre både hvordan vi arbejder og hvor vi arbejder.

Arbejdsmarkedet kommer til at bestå af Digitale Nomader, som rejser rundt og arbejder hvor de vil og hvornår de vil.

Er du en af disse Digitale Nomader, så kommer her 10 tips til at optimere din mobile tilværelse:

1. Flyt alle dine dokumenter i Skyen

Første princip for den Digitale Nomade er: Digitalisér, hvad der kan gøres digitalt.

Det betyder, at du skal lade være med at opbevare dine filer på din computer. Gem dem i din Dropbox eller på dit Google Drive. Medmindre du har en særlig grund, stop med at bruge Word og skift til Google Docs. Er du fanget i et gammeldags bogholderi program som er afhængig af din computer, så skift til et online program.

Frigør dig fra fysiske og lokationsafhængige ting. De er kun unødvendig baggage.

2. Tilføj widgetten Verdensur i din Google Kalender

Digitale Nomader er ofte i en situation, hvor de skal aftale møder med folk i andre tidszoner end deres nuværende. På en typisk dag kan man have samtaler med Berlin, London, Sydney og San Francisco. Måske skal alle endda være med på samme kald.

Før jeg fik et tip fra en ven om denne widget brugte jeg alt for ofte mine fingre til at side og tælle tidszoner frem og tilbage. Ikke flere missede møder. Det er slut nu. Lad din kalender blive på din hjembys tidszone og tilføj den by du er i, til din verdensursliste. Her har du et link til hvordan du let får installeret denne widget.

3. Få din telefon låst op og brug lokale SIM korts

Med min egen bopæl i Norge bliver jeg ofte chokeret over min mobilregning, når jeg har været ude og rejse i længere periode. Omvendt bliver jeg ligeså positivt overrasket, når jeg får husket at anskaffe et lokal SIM kort og bruge det mens jer I et specifikt land.

Hvis du ikke kan få åbnet din nuværende telefon, så anskaf dig én, som er åben fra starten (Husk også at medbringe en adaptor, der passer mellem dit hjemland og det land du rejser til).

4. Farvel Skype. Goddag Google Hangouts

Kære Microsoft, kvaliteten af opkald på Skype er altså ikke, hvad den har været. Det er svært at finde skærmdelingsfunktionen, hvis man ikke er signet op på premiumabonnementet. Og hvorfor er videoopkald med flere personer ligeså udelukkende til premiumabonnementerne?

Idag kan man bruge Google Hangouts. Selv på de mest fjerne destinationer, jeg har rejst, har jeg kunne ringe ind til møder og stadig få et anstændigt lyd- og videosignal igennem. Fik jeg nævnt, at det er gratis at bruge?

Ps. Husk altid at have høretelefoner med god lyd og mikrofon (gerne med noise-cancelling funktion), da det forbedre opkaldets oplevelse for både dig og din kontakt markant.

5. Køb en USB Ethernet Adaptor

Det er endnu ikke alle steder i verden, at der er tilgængeligt Wi-Fi. Selv til større konferencer og på etablerede hoteller rundt om i verden, kan de ikke altid finde ud af dette.

Hvis du, som mig, foretrækker at rejse rundt med så lidt vægt som muligt (jeg bruger en MacBook Air), så har du brug for en adapter til at få et internetkabel til at passe til din computer. Det faste kabel giver dig en ordentlig forbindelse. Særligt når du er et sted med en masse andre, som slås om den samme Wi-Fi forbindelse, er det fedt, at du slipper for den klassiske “kan du hører mig?” start på dine opkald.

6. Få det korrekte beløb tilbage ved hjælp af Oanda.com

Når du som Digital Nomade rejser rundt er det vigtigt at have en ide om værdien af det aktuelle lands valuta. Oanda.com er den side jeg har hørt flest anbefale (og som jeg selv bruger) til at kalkulere fra en valuta til en anden.

Skal du have penge tilbage fra din arbejdsgiver er det særlig smart, at du kan bede om kursen på den specifikke dag, hvor du brugte pengene. På den måde kan du undgå kurstab for dine udlæg.

7. Hav altid nok batteri

Du er ankommet til en ny by og skal hurtigt igang med dagens opgaver og møder. Du har blot glemt, at du har siddet og arbejdet under hele transporten. Dit telefonbatteri er fladt. Ikke meget er mere irriterende (og utjekket) end at miste forbindelsen til verden i arbejdstimerne, fordi du ikke har mere strøm.

Du er ankommet til skyskraberen, men aner ikke hvilken etage du skal på. Du sidder i taxaen, men du kan ikke give adressen til taxachaufføren.

Du har helt sikkert været der.

Der er heldigvis hjælpemidler til rådighed. Anskaf dig en Mophie eller lignende produkt som kan give ekstra batteritid til din telefon og undgå disse situationer.

8. Følg med i dine favoritserie på farten

Efter en dag, hvor du har løbet rundt fra det ene møde til det andet, så er der ikke meget bedre end at smide sig i hotelsengen og tune ind på din yndlingsserie. Udfordringen er bare, at de TV kanaler hotellet byder på sjældent viser den. DR´s, ellers fremragende, TV sektion på deres website er også amputeret på grund af ophavsrettighedsudfordringer på tværs af lande.

Derfor må du have alternativer.

For mig er min go-to løsning Netflix. Herfra kan jeg streame den serie jeg følger, hvor jeg vil og når jeg vil (jeg har endnu ikke oplevet problemer, men måske der er nogle Digitale Nomader derude, som har været i lande, hvor Netflix ikke fungerer). Skulle Netflix ikke virke, så er Amazon Instant Video også ganske godt og giver dig 1 film for 1,99 USD per stk.

Ligesom Wi-Fi forbindelsen er første skridt i at finde ro og føle sig hjemme “on the road”, så supplerer dine vante serier ganske godt til at opnå en komfortabel følelse.

9. Signup til en musiktjeneste

Selvom internetforbindelsen er etableret og du i princippet kan starte med at arbejde, så kan det være godt med lidt ekstra hjælp til at lukke lidt mere af den hektiske verden ude.

Spotify og Wimp er to musikstreamingstjenester, hvorfra du kan streame stort set alt musik du skulle ønske. Tilmed tilbyder de også at gøre musikken til rådighed offline med et premiumabonnement. Det er super handy, for eksempel når du har pakket løbeskoene med i tasken og vil en tur rundt i byens store park, mens du lytter til den musik du kan lide.

Står du og skal være vært ved en reception i en ny by og ikke kender nogen lokale DJ´s, så er din yndlings streamingsliste heller ikke noget dumt alternativ.

10. Send tekst beskeder gratis med en App

Når man lander i et nyt land, så er en af de første ting, som sker, at du får en SMS fra dit teleselskab. De byder dig velkommen og her er de vanvittige priser som det koster dig at sende beskeder og ringe fra dette land.

Det findes der heldigvis nu råd for. WhatsApp (som Facebook fornylig købte) og Kik er to gode alternativer. Der findes mange Apps, der kan dette. Find flere her.

 

Har jeg overset eller bør jeg tilføje flere ting til denne liste, så send dem til mig på Twitter.


 

Se flere blogsProfil

Steffen Hedebrandt

Steffen Hedebrandt

Steffen Hedebrandt blogger om iværksætteri – især den slags, der handler om digitale løsninger. Han ser de muligheder, andre overser, hver gang en branche vendes på hovedet af nye idéer og teknologier.

Som cand.merc. med iværksættererfaring er Steffen Hedebrandt nu marketingdirektør hos Airtame, der har udviklet en wireless HDMI-løsning til virksomheder. Han er desuden tidligere nordisk direktør hos Upwork.com, verdens største platform for freelancere.

Få Steffens indlæg
som RSS-feed her