Afsløring af en vinder

authorimage
BLOGS
Af: Susanne Møllegaard
16. jan 2019

Så er det tid til at kåre den største danske insurtech-nyhed i 2018. Kandidaterne blev nomineret i min blog i december. Siden har hele det danske forsikrings- og insurtech-community haft mulighed for at sætte deres kryds ved en åben afstemning på de sociale medier.

De syv kandidater er

  1. Tryg og Undo
  2. Tia Technology og GoBundl
  3. Maersk og Insurwave
  4. Matter (tidligere Penstable) og Skandia
  5. Grandhood
  6. Dansk Forsikring og Pension
  7. Økosystem omkring Copenhagen Fintech

 

Inden afsløringen af vinderne, vil jeg gerne sige tak til alle jer, der har bidraget til afstemningen. Jeg håber, at I som jeg synes, at der er grund til at glæde sig over de danske insurtech-initiativer i 2018. Det blev nemlig et år, hvor vi oplevede opkøb, større investeringer, en succesfuld seed-runde og indtil flere lovende samarbejder. En udvikling, som forhåbentligt kommer til at gavne såvel kunder som forsikringsbranche gennem større udbud og en tidssvarende digitalisering.

Og så til kåringen. 

 

Vinder

Alle kandidater har opnået støtte, men i sidste ende blev det TIA Technology og GoBundl, der løb med den største opbakning. Hele 37 procent vurderer altså, at GoBundl’s exit er den største insurtech-nyhed i 2018.  GoBundl’s tre iværksættere måtte godt nok sige farvel til drømmen om at skabe deres eget peer-to-peer forsikringsselskab. Til gengæld kom de i mål med en hæderfuld exit, hvor deres teknologiske bidrag og kompetencer nu er med til at udvide TIA Technologys samlede offering.  En bedrift, som det danske forsikrings- og insurtech-community belønner med en flot førsteplads.

 

2. plads

Efter en tæt kamp lykkedes det Tryg og Undo at få en opbakning på 34 procent af stemmerne.  At det lykkedes de ambitiøse iværksættere i Undo - gennem grundigt forarbejde, et stærkt team, netværk og god timing - at få Tryg til at købe ind på deres vision med en investering på 25 mio. kr., er et gennembrud for dansk insurtech, og det bliver selvfølgelig belønnet med en sikker andenplads.

 

3. plads

Endelig har Skandia og Matter sat sig på tredjepladsen med 15 procent af stemmerne. Den unge iværksættervirksomhed vil bidrage til at flere pensionsmidler bliver investeret i selskaber, der arbejder med bæredygtige formål. Den sympatiske vision i kombination med det faktum, at makkerskabet er det første eksempel på et struktureret samarbejde mellem et dansk pensionsselskab og en insurtech-iværksætter, sikrer dem en stærk tredjeplads.

 

De samlede resultater

 

Stort til lykke til de tre vindere. Måtte jeres resultater inspirere til flere store og spændende danske insurtech-nyheder i 2019. Det er min overbevisning, at den udvikling vil være til gunst for både forsikringskunder og den danske forsikringsbranche.

Profil
Susanne Møllegaard authorimage Simple forretningsgange og smidig kommunikation er drømmescenarier for virksomhedsledere og iværksættere. Susanne Møllegaard ved, hvordan vi når målet – og gør kunderne glade. Hun har fingrene i den teknologiske muld, og blogger på den baggrund om, hvordan virksomheder giver kunderne en bedre oplevelse gennem digitalisering og automatisering.

Susanne Møllegaard er adm. direktør i it-konsulenthuset Process Factory, der rådgiver om og udvikler digitale løsninger til forsikringsbranchen. Fintech står højt på hendes agenda. Hun er cand. oecon. og forhenværende underdirektør og forretningsansvarlig i forsikringsbranchen.

Få Susannes indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk