SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Bær aldrig et Rolex med jakkesættet, Lars Rebien

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
18. Nov 2016

Tæt på fri leg. Sådan ser det ud med vores påklædning i dag. Man kan nogenlunde tage det tøj og tilbehør på, man ønsker, hvis man ellers holder et halvt øje med arbejdspladsens dresscoder.

På den anden side er der risiko for slinger, hvis målet er et harmonisk og elegant stiludtryk.

Mandens armbåndsur er et område, hvor der tit køres i grøften. De populære store sportsure med metallænke, repræsenteret af mærket Rolex, forvildes ofte ind på forretningshabittens domæne. Der støjer de.

Lars_Rebien_af_TG.jpg
Foto: TG

Forleden dag greb jeg selveste Lars Rebien Sørensen i miseren. I det imposante Moltkes Palæ, som jeg besøgte i forbindelse med Laugenes Årlige Opvisning, hænger den store direktør foreviget i glas og ramme i nobelt mørkt jakkesæt, slips og hvid skjorte med dobbeltmanchetter. Men, ak, på håndleddet sidder et kolossalt sølvfarvet lænkeur.

I sig selv kan uret have æstetisk appel, indrømmet, men i selskab med det fine jakkesæt syner uret - venligt sagt - klodset.

Klassisk jakkesæt, skjorte og slips harmonerer med andre ord med et dress-ur, et enkelt fladt ur med læderrem. Gem de belænkede store ure til uformel påklædning.

Se eksempler på dress-ure til jakkesæt her.  

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk