SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Smarte mænd går i støvler

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
06. Oct 2016

Da verden var gammel, var støvler normen. Byernes gader var så beskidte og hullede, at man måtte have et beskyttende støvleskaft på fodtøjet. Derudover værnede man ofte sine støvler med galocher.  

Siden - i Mellemkrigstiden - blev byernes gader plane og rene. Fodtøj med skaft gled ud. Sko blev normen.

Hvilket ikke betyder, at støvler ikke dur i dag. Det gør de da, fx hvis man vil give habit-look’et et chik strejf i vinterhalvåret. Så er støvler i lette og elegante udgaver en oplagt løsning.

Lad os gennemgå fire muligheder. 

Chelsea_boots_mænd.jpg

Chelsea-støvler
Enkle støvler med med elastik i siden. Det hjalp gevaldigt på Chelsea-støvlers berømmelse, at The Beatles benyttede dem med deres jakkesæt, da bandet brød igennem i 1960’erne. Model set hos Care of Carl.

 

boots_carmina.jpg

Oxford-støvler
Ligesom jakkesættets klassisk sko, oxford-skoene, men med skaft. Traditionelt set er oxford-støvler det sikre valg, hvis man vil sætte støvler til sit jakkesæt. Model set hos Carmina.

 

cheaney-shadwell-chukka-boot-in-black-calf-leather.jpg

Chukka-støvler
En populær model i disse år. I sort og med tynd sål kan chukka boots fint understøtte jakkesættet i vinterhalvåret. Model set hos Cheaney.

Enzo_Bonafe_boots.jpg

Knapstøvler
Kan konkurrere med oxford-støvler i klassikerstatus. Derudover er knapstøvler med deres ruskindsskaft mere bekvemme en snørestøvler. Mange er dog forbeholdne, fordi knapstøvler syner flamboyante. Model set hos Enzo Bonafe.

Læs om støvler til casual tøj her.

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk