SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Sådan bruges uformelt tøj med stil

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
23. Jun 2016

Påklædningen ændrer sig mere grundlæggende. Skiftet peger i retning af uformelt tøj i flere situationer. Washington Post fortæller, at verdens største investeringsbank, J. P. Morgan, for nylig meddelte de ansatte, at de nu som hovedregel kan gå i business casual. Skridtet følger PricewaterhouseCoopers’ spor. Lidt tidligere på året gav det store revisionsfirma deres ansatte i USA lov til at bære jeans, hvis dagen ikke byder på kundemøder.

Chinos-skjorte-sneakers.jpg

Klædt til tiden. Skjorte, chinos og sneakers. Sko fra Beyene og Buttero. Bælte fra Tanners Good. Bukser fra Dockers. Kilde: Den velklædte mand 

I Danmark går vi fro endnu længere. Især i sommerhalvåret bygger mange mænd deres tøjstil på arbejde op om tre genstande: sneakers, chinos og skjorte. Kunsten bliver da at finde de tre dele i rette kvalitet og sætte dem flatterende sammen. Tre tip på vejen:

  1. Skab farvekontrast mellem skjorte og bukser.  

  2. Enkle brune sneakers i læder er almindeligvis mere bevendte arbejdsmæssigt end de iøjnefaldende populære hvide sneakers.

  3. Tilnærm bæltets og skoenes farvenuancer.

Og hvad med kvinderne? De lader til at følge mændenes casual vej, omend på en mere varieret facon. Kvindernes stil består af tidens slacks og skjorte og et par smarte designersko. Jeans, nederdel eller en let kjole med strømpebukser kan erstatte slacks. I alle tilfælde er habit-look’et af ensfarvet mørk jakke og nederdel, der spejler mændenes traditionelle jakkesæt, langt væk på de fleste arbejdspladser.

Læs 10 bud på sneakers til mænd her.

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk