Det handler om mod

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
10. nov 2015

Kunstneren er kun lige rykket ind. Kasserne med malergrej er endnu ikke pakket ud, det store arbejdsbord skal rigges an og kunstneren skal på nettet fra Christiansborg, for det er her, kunstneren har indfundet sig, i de folkevalgtes parlament, i et lokale ved de Alternative.

Det er partileder Uffe Elbæk, som gerne ville have en kunstner i nærheden. "Jeg hjælper de alternative med at være alternative", som kunstneren Michael Brammer siger. Ham er det, som er ved at rigge an.

Det handler ikke om, at kunstneren vil ind og sidde i magtens korridorer for kunstens skyld eller for sin egen fornøjelses skyld. Næ, han vil sidde der, fordi han vil "inspirere andre mennesker til at bruge deres egen fantasi". Så kort kan det siges, når kunstneren selv siger det.

"Der findes mange niveauer for ideer. En mand kan for eksempel have den ide, at han gerne vil bygge en ny carport. Han skal kunne overbevise sin kone om, at det er okay at bygge en ny carport, selvom det går ud over feriebudgettet. Det kræver mod".

Kunstneren vil vise vejen og hjælpe andre til at finde modet, så de kan præsentere deres ideer. Ideerne kan handle om hvad som helst. En ny carport, tvungen militærtjeneste for kvinder eller bilforbud inden for hovedstadens Cityring.

En kop kaffe og en god snak

Det er ikke kun Alternativet, som er velkomne hos kunstneren. Han byder alle folkevalgte inden for, så de sammen kan se på noget kunst, drikke en kop kaffe og tale om det, som betyder noget for dem.

Brammer byder også andre kunstnerkolleger inden for, og kunsten bliver til hen ad vejen. Kaffen brygger kunstneren selv. Han synes nemlig, at den kaffe, som står på magtkorridorens kaffebord, er noget sjask. Ikke fordi den er tynd eller fordi kaffen er dårlig, slet ikke, den er fra Irma, men kaffen er brygget uden omsorg.

Brammer kan ikke lide sjusk. "Man skal gøre sig umage med alting. Det gælder både for kaffe, kunst og politik".

Kunstneren gør sig også umage med det Live Studio, som han siden i går er begyndt at indrette. Han har ikke nogen køreplan med sig i lommen. "Jeg arbejder med den inspiration, som er på stedet", som han siger, og han har stor erfaring, for han har gennem årene lavet lignende studios hos blandt andre Volvo Car Corporations hovedsæde i Göteborg, ved Københavns Havn (Den Sorte Diamant) og en parkeringsplads på Bornholm.

Utilregnelige gevækster

Kunstneren lader sit værk vokse frem, for øjnene af og i samspil med dem, som måtte komme forbi. Man kunne være fristet til at kalde ham og hans værk for en utilregnelige gevækst, men 'gevækst' kan have en negativ klang, i al fald ifølge kunstneren, som gennem en årrække har lavet flere gevækst-skulpturer.

Det var en radioudsendelse med daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, som fik kunstneren ansporet til at bygge gevækst-skulpturer. Hun talte om vækst. Vækst, vækst, vækst. Kunstneren mener, at tvungen vækst resulterer i gevækster, hvilket ikke er helt uproblematisk, fordi "gevækster er utilregnelige", som han siger.

Fantastisk vild fantasi

Fantasi er også utilregnelig. "Alle har fantasi", ifølge kunstneren. Og han vil, som allerede nævnt, "inspirere andre mennesker til at bruge deres egen fantasi".

Det vides endnu ikke, hvornår kunstneren rykker ud af parlamentet.

Foruden dette parlament-studio er kunstneren  engageret i projektet Ukuelig optimisme i Helved. Helved ligger på Als.

 


Denne kunstner er til at tale med.


Grejet er endnu ikke pakket ud.


Besøgende må selv vælge hvilken sang, de vil afspille. Om de er fascineret af kollektivet eller anarkiet.


Et værk fra serien
Art as Marketing.


Der bliver sandsynligvis malet balloner på denne lyseblå himmel. Sammen med regnorme er ballonerne et tilbagevendende motiv for kunstneren.


Måske får kunstneren også skrevet et par julekort, når der ikke er gæster i hans studio.


Man kan ikke købe Irma-kaffe udenfor hovedstadsområdet. Derfor har kunstneren altid sin egen kaffe med, når han forlader hovedstaden og laver Live Studios på fastlandet eller øerne.

 

Relaterede links: Kunstnerens egen hjemmeside her og et rigtig godt interview med kunstneren her

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk