Statslige job vil skabe lokal vækst

authorimage
BLOGS
Af: Kristian Hansen
02. okt 2015

Oprøret, der ikke kunne slås ned.

Sådan tror jeg en del af historiebøgerne vil beskrive den omfattende udflytning af statslige arbejdspladser.

Trafikken af statslige job den anden vej har i årtier drænet provinsen for liv og aktivitet. Konsekvensen er, at nogle af de såkaldte ydreområder i dag taler om statslige job som en slags støtteordning, man gerne vil leve af.

Mens andre områder, som det er tilfældet i Lemvig og Thyborøn, igen og igen har forsøgt at forklare, at en hjemtagning vil gavne et område, der i forvejen er i vækst og vil kunne styrke dansk eksport. Hjemtagningen af job vil i denne logik ikke være en udgift, men vil ganske enkelt kunne gavne hele Danmark.

Jeg har tidligere berettet hvordan vækst og eksportvirksomheder i Thyborøn har måtte vinke farvel til ordre, der gik til udlandet, grundet manglende arbejdskraft.

Link: http://borsen.dk/opinion/blogs/view/17/3192/har_danmark_raad_til_storby-vanvid.html

For det er unægtelig svært at tiltrække arbejdskraft til områder, som man fra centralt hold hiver alt væk fra – lige fra statslige job og uddannelser til regionale sundhedstilbud.

Nu lader det til at man tager disse områder alvorligt, og man rent faktisk vil bakke op om indsatsen med at øge landets nettoeksport og dansk fremgang.

Herunder er gengivet en pressemeddelelse, som er udsendt fra mit lille hjørne af Danmark, hvor en privat eksportvirksomhed i fremgang fortæller, hvordan udviklingen vil gavne os alle.

 

 --

15 nye statslige job til Lemvig Kommune, bevarelse af skattecenteret med op imod 80 arbejdspladser i Struer Kommune og flytning af job til Holstebro Kommune vil gavne hele det vestjyske område.

Sådan lyder meldingen fra en af de lokale vækstvirksomheder, Heta A/S, i Lemvig.

"Udvikling i vores område – frem for den historiske fraflytning af statslige job – gavner helt klart os som virksomhed," udtaler fabrikschef Martin Bach fra Heta A/S.

Heta A/S udvikler, producerer og eksporterer brændeovne til hele verden og søger i den forbindelse ofte nye folk.

Men fraflytning af statslige job, manglende ægtefælle-job og neddrosling af regionale sundhedsaktiviteter er en hæmsko for rekrutteringen. Derfor er man meget glad for de nye job med nye beskæftigelse - og karrieremuligheder i området.

"Vækst og udvikling også i områder som vores er nødvendig. Konkret understøtter den aktuelle beslutning om at flytte job til Lemvig vores muligheder for vækst og eksport," siger Martin Bach.

 

En stribe fordele

Borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune glæder sig over de nye job.

"Variationen af jobmuligheder i et område er vigtig for bosætning i sig selv. Dertil kommer, at vi i forvejen kan tilbyde udsigtsboliger til gode priser, nogle af landets bedste skoletilbud og spændende fritidsaktiviteter," udtaler borgmesteren.

Erik Flyvholm peger også på, at udflytningen af statslige job vil gavne hele Danmark -herunder altså også vækst - og eksportvirksomheder i Lemvig Kommune. Samtidig er bebudet nye tiltag, som ændret planlov og nye lånemuligheder, der også vil skabe yderligere vækst.

Lemvig Kommune har bosætningskonsulenter, der er dedikeret til at tage godt imod tilflyttere.

--

 

Den næste tid vil mediebilledet nok være præget af historier om de folk, der må flytte arbejdsplads. De vil få markant mere opmærksom, end de tusindvis af folk der igennem de sidste årtier er blevet rykket den anden vej.

Flytningen af de mange job bør gøres ordentligt og på en god hensynsfuld måde.

Og samtidig skal man huske at fortælle de positive historier.

For der er desværre to sider af denne sag – en side set fra København og en side set fra resten af Danmark.

Forhåbentlig vil vi i fremtiden – med et Danmark i balance igen have et mere fælles syn på tingene og fælles mål, hvor flere dele af landet tages alvorlig som bidragende til eksport – og ikke et opdelt land, hvor skævvridningen bliver så voldsom, at der opstår oprørsstemning.

Nb. Her er i øvrigt en historie om flere flyafgang grundet flytning af statslige job: http://folkebladetlemvig.dk/holstebro/statslige-arbejdspladser-udvider-flyafgange-paa-ruten-karup-kbh

Profil
Kristian Hansen authorimage Kristian Hansen er kommunikationschef i Lemvig Kommune og har mange års erfaring med journalistik og strategisk kommunikation.

Han er forfatter til flere erhvervsbøger og er uddannet cand. scient.
pol. fra Aarhus Universitet.

På Borsen.dk blogger han primært om vores digitale samfund og det jyske erhvervsliv.

Indlæg er udtryk for hans personlige holdninger.


Tidligere bloggere på borsen.dk