SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Lir der gør dig smart i 2015

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
22. May 2015

Du vil være smart med de smarte, eller bare godt og elegant klædt.

Hvad gør du?

Prøv lir, bling, små glimtende stykker metal eller ædelsten. De kan accentuere stilen.

Stiljournalen-slipsenål.JPG

Skarp ung mand i sommerjakkesæt og med klemme i slipset. Foto: Stiljournalen

I snart et par år har slipsenålen - specielt versionen en slipseklemme - været varm blandt de raffinerede. Slipseklemmen blev første gang populær, da vesten, der hidtil havde holdt slipset på plads, forsvandt efter Anden Verdenskrig. Det betyder også: Bær aldrig slipseklemme med vest. Man bærer heller ikke bukser med både livrem og seler.

Øverst slipseklemme, nederst flipnål. Foto: Fortrove og Edward Sexton 

 

Flipnålen er anden lir, der ses blandt dem, der går op i stil og mode. Flipnålen stikkes gennem flippens snipper og holder slipseknuden på plads. Bind en elegant og lille slipseknude, hvis du bruger flipsnål. En (stor) windsorknude vil falde kluntet ud.
www.antiquejewellerycompany.com-machetknapper.jpg


Manchetknapper. Foto: The Antique Jewellery Company

Ah, manchetknapper, den mest berømte lir. De klassiske er ovale, gerne i guld, og initialer er indgraveret. Køb dem med lænke. Manchetknapper med en lille stift med lås er uundgåeligt forlorne.

Læs mere om god lir og forhandlere her (Stiljournalen).

Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk