Computerspil er kun for drenge - Pokkers også

authorimage
BLOGS
Af: Susanne Møllegaard
11. jun 2019

Der er en digital kløft mellem kvinder og mænd, som kan forstærke nogle af de diskriminerende strukturer, som i forvejen gør det sværere for kvinder at få samme indtægt og samme indflydelse som mænd.

Citat fra 2030 Now, 17 mål, 9 mia. mennesker, 1 fremtid (side 92)
Udgivet af Life Publishing Aps, København, april 2019, for at inspirere til handlinger til fordel for FN’s 17 verdensmål.

Den digitale kløft underbygges af de sørgelige statistikker fra både Danmark og resten af verden. De viser, at kvinder fylder alt for lidt i tech-uddannelser og tech-jobs på alle niveauer.

Drømmen om Astralis

En lidt anden vinkel blev jeg opmærksom på, da jeg kørte min søn til træning hos HYDR i Gladsaxe. Jeg er nemlig mor til en gamer-søn, der drømmer om at spille på verdens bedste Counter Strike hold, danske Astralis, på samme måde som fodbold-sønnen drømmer om at slå igennem hos FC Barcelona.

Hos HYDR får han undervisning to gange om ugen og arbejder sammen med sit hold på at forbedre kompetencer, strategi og kommunikation. Selvom jeg godt kan blive lidt skeptisk over de mange timer foran skærmen med headset på, så må jeg også erkende, at han – udover at være superdygtig til Counter Strike – allerede nu som 13-årig er imponerende velbevandret i kommunikationsplatforme, servere, sociale medier og digitale transaktioner. Kompetencer, som jeg er helt sikker på, bliver en gevinst for ham, når han om få år lander på et arbejdsmarked præget af den fjerde industrielle revolution.

Efterspurgte gamere

Arbejdspladser har også opdaget, at gamerne udvikler nyttige kompetencer. Hurtig reaktionsevne, overblik i pressede situationer, strategisk sans og gode samarbejdsevner kan for eksempel være et ekstra plus, hvis man drømmer om at blive pilot, flyveleder eller radaroperatør hos Forsvaret.  

Ingen piger

Men hos HYDR er der ingen piger. Hvor er de henne?

Kvinderne holdt op med at interessere sig for computervidenskab, da computeren blev en spillemaskine, skrev Louise Sparf i en gæsteblog på Version2 på kvindernes kampdag i år.

Jeg synes, at det bør bekymre os. Gennem spillene tilegner drengene sig uvurderlige kompetencer for fremtiden og dyrker interessen for teknologi. Fraværet af piger fastholder den digitale kløft.

FN’s femte verdensmål har fokus på at skabe lighed mellem kønnene. Måske, kære pigeforælder, kunne dit bidrag være at stimulere din datters interesse for strategiske computerspil som for eksempel Counter Strike.

Profil
Susanne Møllegaard authorimage Simple forretningsgange og smidig kommunikation er drømmescenarier for virksomhedsledere og iværksættere. Susanne Møllegaard ved, hvordan vi når målet – og gør kunderne glade. Hun har fingrene i den teknologiske muld, og blogger på den baggrund om, hvordan virksomheder giver kunderne en bedre oplevelse gennem digitalisering og automatisering.

Susanne Møllegaard er adm. direktør i it-konsulenthuset Process Factory, der rådgiver om og udvikler digitale løsninger til forsikringsbranchen. Fintech står højt på hendes agenda. Hun er cand. oecon. og forhenværende underdirektør og forretningsansvarlig i forsikringsbranchen.

Få Susannes indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk