SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Han er Danmarks bedst klædte mand

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
05. Oct 2018

Nej, jeg kan desværre ikke sætte et navn på. Jeg synes ikke, jeg ser en dansk mand, der kan bære den fornemme titel, Danmarks bedst klædte mand, i al fald ikke en kendt dansk mand.

Til gengæld kan jeg beskrive, hvad der vil karakterisere Danmarks bedst klædt mand, fiktiv eller ej.

Seks kendetegn
For det første har han blik for tøjets rette snit. Han går ikke i moderigtige slimfit-bukser, hvis han har fodboldlår. Han ved, tøjet skal have et nonchalant strejf over sig og ikke sidde anstrengt. 

Danmarks bedst klædte mand ved også, at jakkeskuldre skal hvile harmonisk over hans egne skuldre uden at danne buler eller diagonale folder. Hans jakke har tillige nok vidde, til han ubesværet kan lukke den.  

For det andet ser Danmarks bedst klædte mand farver, eller rettere farvenuancer. Mange kulører går ubesværet sammen, hvis de er afstemt i nuancen, f.eks. marineblå og vinrød. Omvendt kan man også adskille afbalanceret med farvenuancen, f.eks. det marineblå jakkesæt med det himmelblå slips.


Jeppe forstår at sammensætte sit tøj. Foto: Den velklædte mand


For det tredje tør Danmarks bedst klædte mand at arbejde med mønstre. Han ved, de diskret kan tilføre hans påklædning energi og personlighed. Den stribede skjorte med det småmønstrede slips er et af hans typiske mønstergreb.

For det fjerde er vores helt opmærksom på teksturer, stoffets materiale og overflade. En tynd pullover i marineuld sættes sammen med et par chinos eller jeans, ikke bukser i bredriflet fløjl, der må have en kraftig pullover i f.eks. lammeuld.

For det femte har Danmarks bedst klædte mand øje for de situationer, han bevæger sig igennem i løbet af dagen. Han finder middelvejen, der gør, at han stilmæssigt både kan begå sig til uformelle møder og til mere formelle møder. Han medbringer en ordentlig frakke og måske en paraply, så han kan spadsere gennem byen.

Sidst, men ikke mindst, vælger Danmarks bedste klædte mand tøj, han føler jeg hjemme i. Han bærer ikke noget tøj, fordi hustruen, kæresten eller ekspedienten i butikken har anbefalet det, men fordi han selv kan lide det.

Læs mere om tøjets virkemidler.

 
Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk