Folkemøde sætter rekord

authorimage
BLOGS
Af: Erik Høgh-Sørensen
15. jun 2018

Med en fordobling af antallet af deltagere kommer der en ny rekord, og oven i købet menes kun en håndfuld af deltagerne at være lobbyister eller mediefolk.

Begivenheden, som løber af stablen lørdag eftermiddag, har over 100 forhåndstilmeldte deltagere. Læsø Folkemøde starter kl. 14 lørdag i et telt på Vesterø Havn, og temaerne er lokale under mottoet "lad os drøfte nordjysk politik i Nordjylland".

Hovedtaler er Læsøs borgmester Karsten Nielsen (DF), som i sin tale vil give et bud på, hvordan der kan skabes endnu gunstigere kår for befolkningstal og erhvervsliv på den lyngklædte ø i Kattegat.

Det er første gang siden valget i november 2017, at øens borgmester vil holde en så velbesøgt offentlig tale.

De øvrige talere fra Læsø og Nordjylland vil berøre emner som fiskerijobs, bosætning, regionslæger, akuthelikopter-dækning og færgedrift.

Special guest star er Per Mortensen, formand for Dansk Folkeparti på Samsø.

Læsø-begivenheden finder sted hvert år og er åbent for alle uanset politisk anskuelse.

Folkemødet på Bornholm er noget større

Det sker samtidig med Folkemødet på Bornholm, som er noget større både i mediebevågenhed og budget.

Folkemødet på Læsø holdes normalt for under 5.000 kroner og normalt uden offentlige tilskud samt uden ret mange djøffere og offentlige mellemledere.

Derimod rapporterede Ritzau i 2017, at 208 offentlige instanser brugte mindst 48 millioner kroner på at sende ansatte til Folkemødet på Bornholm. I de 48 millioner kroner var ikke indregnet løn.

Hertil kommer et anseligt antal lobbyister og journalister. Ifølge Berlingske Tidende var der 138 medarbejdere fra Danmarks Radio på Bornholm-mødet i 2017.

Der ventes højst to journalister til Folkemødet på Læsø. Det er dog på nuværende tidspunkt uvist, om der overhovedet kommer medier (de er velkomne).

I øvrigt ønsker arrangørerne af Læsø Folkemøde alt godt til kollegerne på Bornholm.

Profil
Erik Høgh-Sørensen authorimage Erik Høgh-Sørensen blogger mest om erhvervsliv, politik og international økonomi.

Han er medlem af Region Nordjylland for DF og i sin private beskæftigelse medejer af virksomheden Analyseenheden 4V. Han har tidligere været kommunikationschef i Mærsk's  containerbygnings-division og Ritzau's EU-korrespondent i Bruxelles.

Holdningerne i denne blog er helt og holdent Eriks egne og dermed ikke  nødvendigvis Dansk Folkepartis.

Erik er også foredragsholder og har bl.a. skrevet dokumentarbøgerne "Mod Vinden. Danmarks plads i Europa" (2014) og den prisbelønnede "Forbrydere uden straf" (2004). Erik er uddannet i økonomi, politik og journalistik  fra San Francisco State University.Få Eriks indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk