SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Tidens smarteste mand

authorimage
BLOGS
Af: Torsten Grunwald
15. Jun 2018Svenske Andreas charmerer på herretøjsmessen Pitti Uomo

Sommermoden til mænd

Du har måske bemærket de korte, stumpende bukser, mange modemænd trækker i. Og hytteskoene, specielt de lette udgaver, mokkasinerne - driving mocs, som jargonen lyder - kender du muligvis også. Og der er armbåndene til mænd. De har dinglet og blinket flere somre. Dem har du helt sikkert noteret dig.

Men har du spottet charmekluden?

Så skal der charmeres 

Jeg er just hjemvendt fra Pitti Uomo, en af Europas vigtigste messer for herretøj. De kan lide en charmeklud dernede, siger jeg bare.

Ikke store stofstykker, men små fikse bandanas i hør, silke eller bomuld. De binder dem i en lille stram knude om halsen eller holder dem på plads med en mindre anordning, f.eks. en ring.

Krølleri

Skjorte og bukser er for øvrigt ofte af hørlærred. Så tidens smarte sommerlook falder i mange tilfælde småkrøllet, nonchalant ud.

Der er desuden ved at ske noget med bukserne. Slim fit-snittet må nu efter mange års totaldominans finde sig i at dele sceneplads med løsere, næsten posede buksesnit. Skiftet går dog langsomt.

Gadefotos fra Firenze

Nedenfor nogle af mine fotos fra Pitti Uomo-messen i denne uge i Firenze. 

 
 
Erik Mannby og frue i hørlærred.
 
Skræddersyet jakkesæt af connoisseur-stoffet Solaro
 
 
 
Her køber du en charmeklud

Charmekluden på øverste foto er fra Jaerv Design. Men der er rigtigt mange butikker, både på nettet og fysiske butikker, der har charmeklude i sortimentet. De centrale søgeord er "bandana" og "neckerchief". 
 
Flere fotos

Du kan se flere foto fra Pitti Uomo på min Instagram-konto Sartorial Notes  og tagget #pittiuomo.
 
Profil
Torsten Grunwald authorimage Torsten Grunwald ved alt om jakkesæt, skjorter, slips og resten af herregarderoben, og på bloggen deler han ud af både aktuelle trends i herremoden og klassiske pejlemærker til det velsiddende jakkesæt og de passende sko til enhver anledning.

Siden 2004 har Torsten Grunwald skrevet om herremode for Børsen. Han driver butikken www.grunwald-true-style.com og udgav i 2014 den anmelderroste bog Den velklædte mand i samarbejde med Peter Lund Madsen. Bogen bærer samme navn som Grunwalds egen blog om god tøjstil, www.denvelklædtemand.dk.

Få Torstens indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk