Moms i Jylland? Hvorfor dog det?

BLOGS Af

Vor kære skatteminister blev stram i masken, da han i denne avis blev foreholdt ideen om en momsfri zone i det sønderjyske. Endda så stram, at han fyndigt affejede det potentielle uvæsen med en bemærkning om, at hvis nu ideen var så god som ophavsmanden mente, ja, så havde den jo nok været kigget på allerede. Med andre og mindre pæne ord, shut the f… up.

Det lød ellers underholdende, Dansk Supermarkeds topchefs forslag om sønderjysk skattefrihed. En sådan skulle kunne sikre, at de mange, der valfarter til det forjættede land, i fremtiden ville hente dåseøl, flødedrops og polske flæskestege nord for grænsen. Hvad det så ville betyde for de handlende, der har butikker nord for zonen, står vist lidt hen i det uvisse.

Og forslaget er da næsten også i familie med Alternativets sælsomme forslag om lokaløkonomiske eksperimentalzoner, hvor vi i det nordvestsjællandske skal købe lokalt producerede varer med lokale nordvestsjællandske kroner. Vist nok inspireret af noget henne i England, hvor brugen af lokal valuta styrker lokale iværksættere og erhvervsdrivende. Hvis man vel at mærke forsager supermarkedet og andre væmmelige multizonale virksomheder.

Nå, på den hjemlige bane ansporede skatteministerens stramme maske DF’s Hans Kristian Skibby til at overveje om ikke supermarkedchefen alligevel havde mere forstand på den slags end ministeren.

Hvilket der måske kan være noget om. I alle fald anfægtede skatteministeren forslaget med frygten for, at sønderjysk momsfrihed ville udløse nordjysk vrede over at skulle betale moms.

Hvor ministeren selvfølgelig udviser en udpræget mangel på viden om tingenes faktiske sammenhæng – selv han burde have hørt, at det der med moms angiveligt slet ikke findes nordenfjords.


 

Se flere blogsProfil