Ny kryptovaluta med glimmer

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
23. jan 2018

Nu begynder det at ligne noget! Endelig kommer der en lidt mere sexet valuta på markedet. Det ser nemlig ud til, at diamanter omsider bliver en slags anerkendt valuta.

Hvis man da overhovedet kan kalde en kryptovaluta ’sexet’, så må de nye ”diamant-valuta enheder” vinde titlen. Flere initiativtagere har anvendt ideen om alternativ valuta og tilføjet ekstra værdi og sikkerhed, ved at understøtte den med ægte fysiske diamanter.

De nye valutaer er blevet en del af hverdagen. Som klassens uartige dreng, skiller de meget omtalte kryptovalutaer vandende hos investorerne. Enten elsker vi dem, eller også afskyr vi dem. Med Bitcoins nylige frie fald, har mange brændt nallerne, og det skorter ikke på advarsler mod dem. Alligevel er en ny og anderledes variant er dukket op på markedet.

Uanset om de hedder D1, DIMND eller CDC er idéen den samme. De nye diamantkryptovalutaer understøttes alle af en samling kvalitetsdiamanter, så udover at kunne opfattes, som en regulær kryptovaluta, forventes diamanterne desuden at stige mellem fire til seks procent årligt. Diamanterne opbevares i sikrede pengeskabe i ’free port’ steder, hvilket betyder, at stenene er momsfritaget fra deres oprindelige salgssted.

 

Flere udbydere

Det ser næsten ud til at udbyderne står i kø for at lancere deres egen version af diamantvalutaen.

Ifølge oplysninger fra D1 valutaens website www.d1coin.io vil den totale nominelle værdi af alle D1 mønter være en milliard dollar. Hver D1 mønt understøttes af 1/1000 af en carat af referencediamanten, som vil blive fundet gennem beregninger, der foretages via en D1 Matrix, som baserer udregningen på baggrund af de forskellige diamantkvaliteter og markedsanalyser. Ejeren af et vist antal D1-mønter vil kunne veksle dem til en udvalgt diamant. Diamantbeholdningen, der består af hvide diamanter fra 0.30ct til 4ct. opbevares i særligt sikrede depoter i Singapore og Schweitz.

DIMND oplyser, at de, der køber denne valuta, vil kunne bruge dem til daglig handel med digitale valutaudvekslinger. Hver DIMND-enhed repræsenterer også her en brøkdel af en diamantcarat. Hver carat kan derefter opdeles i f.eks. 100 point. Hvis en investor ønsker at indløse deres mønter, kan de gøre det for den samme værdi af carat i diamanter, når som helst de ønsker det.

CDC -valutaen blev skabt gennem et samarbejde med den israelske diamantbørs, Israel Diamond Exchange (IDE), og eksterne specialister i digitale valutaer. Sammen kalder de sig Carats.io og har også lanceret en diamantunderstøttet valuta, kaldet CDC - Carats.IO Diamond Currency. Opstarten er specialiseret i big data-løsninger til ædelsten og diamantindustrien generelt. Valutaen er udelukkende baseret på investeringer i diamanter, der er købt på Israel Diamond Exchange. Handlen vil være baseret på et indeks, der afspejler aktiviteten i den israelske diamantindustri. IDE har valgt at støtte dette venture som en måde at øge handlen på diamantbørsen.

IDE’s bestyrelsesformand, Yoram Dvash, siger:

"I de sidste mange år har der været mange forsøg på at gøre diamanter til et holdbart finansielt instrument, men ingen har lykkedes før nu.

Carats.io tilføjer:

"Diamantindustrien kan være en attraktiv investeringskanal for de mange investorer i digitale valutaer. Denne valuta er unik, da den vil blive understøttet af investeringer i diamanter, der konstant er steget over tid. Der er et stort fællesskab af investorer i digitale valutaer over hele verden. Ved at understøtte denne valuta med diamanter, reducerer vi det spekulative aspekt af investeringen betydeligt.”

 

Det ser ud til, at alle tre virtuelle glimmervalutaer, svarer til det, der er kendt som en Ethereumbaseret valuta, der overholder normerne for Ethereum-netværket. Den store og betydelige forskel mellem andre Ethereum valutaer og diamant valutaer er dog, at hver enhed understøttes af en samling af fysiske diamanter.

Flere digitale kontanter

Uanset om man synes om dem eller ej, ser det ud til, at vi kommer til at skulle vænne os til dem. Digitale valutaer er blevet attraktive investeringskanaler. Financial Times rapporterede for nyligt, at en gruppe af førende banker, herunder Credit Suisse, Barclays, HSBC og andre, har sluttet sig sammen for at lancere en ny form for digitale kontanter til clearing og afvikling af finansielle transaktioner i 2018.

Som diamanthandler, drevet af en gammeldags købmandsånd, har jeg altid drømt om at kunne betale større ting i diamanter. Måske er de nye digitale diamantvaluta det tætteste, vi nogen sinde kommer på det?

Personligt har jeg nu stadig en drøm om, at kunne sidde med en vægt og en lille mulepose fyldt med diamanter, når der skal handles, men jeg er nok født lidt for sent til den handelsform.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk