SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

De hemmelige genier – er du en af dem?

authorimage
BLOGS
Af: Alexandra Krautwald
06. Dec 2017

Bliver det ikke lidt trivielt hele tiden at læse bøger og artikler af de samme forfattere og meningsdannere? Eller at se på kunst og lytte til musik tilvejebragt af samme gængse gruppe af artister, der tilfældigvis er oppe i tiden?

Og hvad med alle toplederne, hvor vi også ser en tendens til, at det er de samme, der rokerer rundt i vores virksomheder for at besidde hinandens jobs og hele tiden ansætte egne gamle venner?

Jeg synes, det er en trættende, uopfindsom og udviklingsløs forestilling.

Der sidder mange gemte og oversete talenter derude. Dem skal vi til at have engageret i vores virksomheder og samfund, hvis vi da ellers ønsker at gøre alvor af manges ord om, at vi skal være mere konkurrencedygtige både herhjemme og i udlandet.

Gode PR-maskiner, flair for eksponering på blandt andet de sociale medier – okay, plus et godt, gammeldags held - er blevet tidens adgangsbillet til fremtidig succes. Det er en naturlig udvikling, der følger med eksempelvis digitaliseringens mange muligheder. Men det gør det ikke mere hensigtsmæssigt.

Det er de samme mennesker, der hele tiden bliver lyttet til, og når de først er kommet til fadet, så er der tilmed ikke grænser for, hvor meget bras de kan udrette og udgive. Vi sidder stadig og klapper af dem på møder, til konferencer og alle mulige andre steder, hvor de har og ta’r deres taletid.

Ude i virksomhederne sidder der rundt om på stolene profiler, der ville egne sig formidabelt til at lede vores organisationer. De er unge (også i deres tankesæt), de er mangfoldige, helhedstænkende og bæredygtige. De tænker i diversitet, og de har nye bud på, hvordan man leder til en adfærd, der skaber gennembrydende resultater for vores virksomheder. De vil med andre ord kunne reparere og raskgøre det moderne arbejdsliv, så vi endelig kan realisere både økonomernes og arbejdsmarkedsforskernes ønskedrømme samt de mange fine initiativer formuleret af regeringens disruptionråd.

Må jeg opfordre til, at det i 2018 bliver slut med tjenester og forfremmelser, der bunder i blinde pletter, at kun de rette ledere (det synes man jo altid selv, at man er, så jeg appellerer mest til bestyrelserne her), forbliver på posten, og at nogle af de endnu dygtigere begavelser bliver taget i betragtning til at besidde fremtidens nøglepositioner.

Lad mig også invitere dig til at sende mig en personlig besked, hvis du har noget at tilføje til min dagens tekst, eller hvis du vil give mig et praj om, hvor jeg kan finde nogle af dem, der kan og skal bringe vores virksomheder videre.

Jeg har nemlig nogle kunder, der leder efter dem.

Og det er jo godt.

Profil
Alexandra Krautwald authorimage Alexandra Krautwald blogger om de konsekvenser, erhvervslivets udvikling har for ledere. Hvis du sidder i chefstolen, er det her, du skal følge med for at holde fingeren på pulsen.

Som rådgiver for top- og mellemledere og forfatter af tre bøger om ledelse har Alexandra Krautwald de bedste forudsætninger for at give brugbare indspark til debatten om, hvad der skal til for at lede med succes.

Få Alexandras indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk