Glem ikke-vestlige indvandrere: Hids Dem op over høje parkeringsbøder!

authorimage
BLOGS
Af: David Munk-Bogballe
29. nov 2017

Dette indlæg handler om parkeringsbøder! Hvis De ønsker at lade Dem chokere af tallene i Danmarks Statistiks seneste udgave af rapporten Indvandrere i Danmark, der i øjeblikket fylder en del blandt højrefløjen på Facebook og forholdsvis lidt i det øvrige mediebillede, må De altså læse med et andet sted. Ikke fordi debatten om ikke-vestlige indvandrere er uvæsentlig, men fordi den ikke er overraskende. Overhovedet ikke, faktisk. Jo jo, det er dyrt, bekymrende, forkasteligt, en synd og en skam og så videre, at 94 pct. af kvindelige syriske indvandrere er på offentlig forsørgelse. At 71 pct. af kvindelige irakiske indvandrere er det. At 42 pct. af alle ikke-vestlige indvandrere, der er født i 1987, er blevet dømt efter straffeloven. At mandlige efterkommere fra Somalia begår næsten otte gange så meget voldskriminalitet som befolkningsgennemsnittet blandt mænd. At børn, hvis bedsteforældre indvandrede fra ikke-vestlige lande, og som selv er vokset op i Danmark og har forældre, der er født i Danmark, stadig klarer sig markant dårligere i skolen end etnisk danske børn. At antallet af ikke-vestlige indvandrere er steget fra 60.000 i 1983 til cirka 477.000 i dag. Men sådan er det, og vi har vidst det længe.

Desværre har det været vigtigere for os at skabe kreative miljøer med pallemøbler og globale slogans og diskutere øremærket barsel end at gøre noget fornuftigt og effektivt ved de efterhånden aldeles massive problemer. Vi har faktisk ventet så længe, at det måske nu er ved at være for sent at finde gode og mindelige løsninger. Grupperne, der klarer sig dårligt, har nemlig isoleret sig. De vil ikke være som danskerne. De vil ikke gifte sig med os, være venner med os eller besøge os i vores hjem. De vil ikke ligne os, gå i skole med os, hænge ud med os, læse vores bøger, tage del i vores traditioner, være kollegaer med os, blive en del af vores frivillige foreninger, og de vil for alt i verden ikke spises af med at bære deres tro i hjertet. Allah forlanger underkastelse og et liv med omfattende religiøse regler i skarp kontrast til dansk sekularisme, kritik, humor, arbejdsetik og godmodighed. Det ved selv den dummeste gangstermuslim-skråstreg-jihadist, der altid kan finde et øjeblik mellem narkohandler, voldelige overfald, hærværk, terrorplanlægning og afpresning til at bede en stille bøn og blive afsindig af raseri over danskernes racisme og den der tegning af profeten.

Men vi må lære at leve med det. I hvert fald foreløbigt. Vi kommer nemlig ikke umiddelbart til at udvise de kriminelle udlændinge i nævneværdigt omfang, vi kommer ikke til at se markante forbedringer i de problematiske grupper af ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommeres skoleresultater og arbejdsmarkedstilknytning, og vi kommer ikke til at gifte os med dem eller deres børn. Som så meget andet i disse tider er fænomenerne ikke særlige for Danmark: Takket være Tysklands og Sveriges udlændingepolitik, ikke mindst i de seneste år, befolkningssammensætningen i Frankrig, England og Belgien, ender adskillelsen og de kulturelle og sociale kløfter mellem os og de problematiske grupper af ikke-vestlige indvandrere og ditto efterkommere nok med at blive større. Over alt i Europa. Sådan er det. Kom videre. Hids Dem op over noget andet. Parkeringsbøder, eksempelvis. De er for høje. Alt for høje!

Forleden kunne man læse, at parkeringsvagter (det hedder ikke city-assistenter) nu nogle steder bliver udstyret med kameraer i håb om, det kan være med til at forhindre, at nogle af deres ofre bliver vrede og endda korporlige, når de modtager en bøde på 510 kroner for at parkere to centimeter for tæt på et rundet villavejskryds. Alt imens man i høj grad kan unde parkeringsvagterne hjælp til en bedre arbejdsdag, synes kameraer ikke at være den oplagte idé. Ikke mindst fordi pengene til deres indkøb hentes i lommen på almindelige mennesker, der ved et øjebliks uopmærksomhed i skyndingen har begået en fejl, hvis konsekvenser ofte i det store hele er aldeles ubetydelige. Ud over bøden, selvfølgelig. Den kan mærkes! Det er ikke gennemtænkt.

Man burde i stedet sætte parkeringsbødetaksten ned til 200 kroner. Hvis man gjorde det, kunne parkeringsvagterne slippe for kameraerne, for det er ganske vist, at en lavere og mere rimelig takst ville gøre parkeringssynderne mere medgørlige. Måske endda så medgørlige at de ville acceptere bøden og kvittere med en undskyldning til parkeringsvagten.

Det mener jeg, hvad mener De?

Profil
David Munk-Bogballe authorimage David Munk-Bogballe er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Østjylland og skriver om politik og samfundsforhold fra en konservativ synsvinkel. Til dagligt driver han virksomheden Munk Bogballe, der fremstiller eksklusive lædervarer.

Sideløbende arbejder han på en doktorafhandling om konservatisme ved Freie Universität i Berlin. Han er uddannet BA i International Business fra European School of Economics i Paris, London og Rom og MSc i Philosophy of the Social Sciences fra London School of Economics.

Få Davids indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk