Kopier de bedste!

authorimage
BLOGS
Af: David Munk-Bogballe
20. nov 2017

Ved at drage paralleller til erhvervslivet eller til sportsverdenen ville man kunne skrive elegant og længe om dette indlægs tema: At kopiere de bedste. Ved ikke at gøre det kan man imidlertid spare læseren tid, uden at vedkommende går glip af det væsentlige budskab, som er dette: Vil du gerne have, at din kommune drives effektivt, at dens serviceniveau er højt, at skoler og daginstitutioner er gode, at de grønne områder er smukke og velholdte, at ældreplejen fungerer, at kulturlivet blomstrer, at parkeringen er gratis, og at borgerne føler sig trygge, så bør du sætte dit kryds ved en konservativ kandidat ved valget i morgen. Hvorfor? Fordi Det Konservative Folkeparti har bevist, at det er det bedste til at bedrive kommunalpolitik og lede en kommune de steder, hvor det har fået chancen. Det mest oplagte eksempel er Frederiksberg kommune. Den har været ledet af Det Konservative Folkeparti i 108 år. I dag er det ikke alene landets mest effektivt drevne kommune, det er også den, hvor borgerne er mest tilfredse med at bo, med at gøre indkøb, med transportmuligheder, med kulturlivet, med daginstitutioner og skoler, med sportsfaciliteter og med udbuddet af boliger. 

Grundlæggende er der ikke noget, der forhindrer din kommune i at blive lige så effektiv og velfungerende som Frederiksberg. (Ud over dine medborgeres stemmeafgivelse, måske.) Bor du i København, ville din kommune kunne spare intet mindre end to milliarder kroner, hvis den administrerede lige så effektivt som Frederiksberg. Hvis alle landets kommuner kom op på Frederiksberg-niveau, kunne danskerne slippe hele 29 milliarder kroner billigere i skat. Uden serviceforringelser. I flere tilfælde formentlig med betragtelige serviceforbedringer.

Valget er altså vigtigt, men burde ikke være svært. Stem konservativt!

I øvrigt er der for Frederiksbergs vedkommende ikke noget grundlæggende, der forhindrer kommunen i at blive drevet lige så dårligt som kommuner, der rangerer lavere på tilfredsheds- og effektivitetslisterne. Det eneste, det kræver, er, at kommunens vælgere stemmer landets suverænt bedste kommunalpolitiske styre ud af borgmesterkontoret og i stedet giver plads til et rød-grønt flertal. Sådan et som regerer i København. 

Du kan selvfølgelig selv gøre dit til at forhindre de forringelser et rød-grønt styre ville medføre på Frederiksberg (og mange andre steder) ved at stemme konservativt. Det ville jeg gøre. Hvad gør du?

Godt valg!

Profil
David Munk-Bogballe authorimage David Munk-Bogballe er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Østjylland og skriver om politik og samfundsforhold fra en konservativ synsvinkel. Til dagligt driver han virksomheden Munk Bogballe, der fremstiller eksklusive lædervarer.

Sideløbende arbejder han på en doktorafhandling om konservatisme ved Freie Universität i Berlin. Han er uddannet BA i International Business fra European School of Economics i Paris, London og Rom og MSc i Philosophy of the Social Sciences fra London School of Economics.

Få Davids indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk