Landets styre er farligt for ministre

BLOGS Af

Embedsmænd skal være loyale.

Omsat til praksis betyder det vist nok, at de, uden at kny, skal føre deres ministers beslutninger ud i livet. Uanset om ministerkusinen er rød, blå eller leverpostejsfarvet. Og uanset om samme embedsmand bifalder samme ministers udlægning af teksten.

Det gør de fleste sikkert, embedsmændene altså. Men ikke alle. Ser det ud som om. I alle fald ikke indenfor fiskeriområdet.

Nogle læsere vil erindre BBC’s ikke umorsomme Javel, Hr. Minister. Hvor skarpe Sir Humphrey rutinemæssigt og drevent kører sin velmenende, men labile minister rundt i manegen. Og tydeligt lader ham, og os på den anden side af den fjerde væg, forstå, at administration af et land sandelig er alt for vigtig til at overlade til tilfældige folkevalgte.

Det er ikke til at vide, og vi får nok aldrig den hele sandhed. Om det også har været parolen hos embedsværket i Fiskeristyrelsen, der netop har holdt flyttedag fra den gode Esben Lunde-Larsens resortområde til Udenrigsministeriet.

Men et-eller-andet fishy kan man godt forestille sig der må have været. Ikke mindst, når det i jobannoncen for styrelsens nye direktør fremhæves, at en af den nye styrelsesdirektørs primæropgaver er at udvikle en ny kultur, hvor der særligt på tilsyns- og kontrolområdet er fokus på administration indenfor lovgivningens rammer.

Bum! 


 

Se flere blogsProfil