Hovedstaden - Nordens finanscentrum

authorimage
BLOGS
Af: Cecilia Lonning-Skovgaard
26. jun 2017

I denne uge løber en stor begivenhed af stablen i København. Mens de musikinteresserede slår teltpælene i til en uges Roskilde Festival, skal vi i København sørge for at slå 7-tommersøm gennem målsætningen om at skabe et stærkt FinTech-miljø, når verdens største konference for FinTech, Money 20/20, idag åbner i Bella-Centret.

København har potentialet til at tilbyde attraktive rammevilkår for erhvervslivet. Det fastslår bl.a. Copenhagen Capacity, som er den organisation, der tager udenlandske virksomheder og investorer i hånden, når Københavns erhvervspotentiale skal vises frem. Organisationen gør et vigtigt stykke arbejde for at viderebringe den gode fortælling om, hvorfor det netop er København, virksomheder bør slå sig ned i - og hvorfor København bør blive Europas nye finansmekka.

Brexit giver nye muligheder
Og netop i disse tider giver det mening at spille med musklerne. Storbritanniens udtræden af EU får finansielle virksomheder til at tænke i andre baner, når de skal finde en egnet placering af deres europæiske hovedkontorer. Med Brexit strammer man nemlig nettet om virksomhedernes serviceudbydelse på EUs Indre Marked. Det får banker såvel som Fintech start-ups til at se sig om efter nye græsgange. Det er nu, Københavns Kommune skal være fremme i skoen. For det gælder arbejdspladser og vækst i vores smukke hovedstad.

Heldigvis kan København mere end at se pæn ud på postkort. Vi kan tilbyde tilflyttere en tryg og ren by at bo og drive virksomhed i. Og vi har den danske know-how – en arbejdsstyrke som er veluddannet, og som interesserer sig for digitalisering og Big Data.

Men vi kan og skal gøre det endnu bedre.

Flere partnerskaber
For det første bør Københavns Kommune indgå i langt flere partnerskaber, som skaber international opmærksomhed omkring Københavns potentiale. Det er vigtigt, at Københavns Kommune er til stede på globale konferencer som Money 20/20. Her bør Københavns Kommune deltage eller arrangere flere finansielle træf – gerne i samarbejde med allerede etablerede finansielle virksomheder.

Synliggøre investorerne
Vi skal demonstrere, at København har potentialet til at blive Nordens finanscentrum. Sammenlignet med andre nordiske hovedstæder har København vældig gode muligheder for at rejse kapital. Det er en god business case for de finansielle virksomheder at slå rødder i København – vi skal bare ud over stepperne med budskabet.

Fokuseret rådgivning til virksomheder
Københavns Kommune bør intensivere erhvervsrådgivningen af finansielle virksomheder. Lad et dedikeret finansteam rådgive i Københavns Erhvervshus, gerne bestående af erhvervsfolk og iværksættere inden for finanssektoren, som har konkret erfaring med branchen. Og gør det mindre bureaukratisk at etablere virksomheder, så det bliver ekstra nemt for virksomhederne at sætte rejsedestinationen til København frem Frankfurt.

Københavns talentmasse skal øges
Endelig skal vi styrke de finansielle og teknologiske uddannelser på Københavns universiteter. De unge er fremtiden for den arbejdsstyrke, de finansielle virksomheder skal bruge, så lad os understøtte, at virksomhederne i højere grad tilbyder mentorordninger og praktikpladser, så talenterne finder vej til finanssektoren.

Selvom Brexit først bliver en realitet et godt stykke ude i fremtiden, forbereder hovedstæder i store dele af Nordeuropa sig i øjeblikket på at gøre kur til de finansielle virksomheder. København har et potentiale i den konkurrence. Det er min overbevisning, at vi har mulighed for at gøre London kunsten efter og styrke mulighederne for et finansielt centrum til gavn for vækst og jobskabelse i København. Lad os gribe den mulighed.

Profil
Cecilia Lonning-Skovgaard authorimage Cecilia blogger om København – og især om hvordan der kan skabes bedre vilkår for erhvervslivet, de selvstændige og alle dem, der bor og arbejder i hovedstaden. Som spidskandidat og politisk ordfører for Venstre i hovedstaden giver Cecilia ”det røde styre” et løbende servicetjek.

Cecilia Lonning-Skovgaard har været medlem af Borgerrepræsentationen siden 2008. Hun er senior director i Dong Energy og har før det været ansat i Codan, Carlsberg og McKinsey. Hun er cand.scient.pol fra Aarhus Universitet og MPA fra Kennedy School of Government, Harvard, USA.
Tidligere bloggere på borsen.dk