Medier bliver væk fra Folkemøde

authorimage
BLOGS
Af: Erik Høgh-Sørensen
15. jun 2017

På Kattegat-øen Læsø holdes også et folkemøde, som får lidt mindre medieopmærksomhed end dét på Bornholm.

Læsø Folkemøde finder sted lørdag fra kl. 11-15 i Bødehuset på den idylliske Vesterø Havn. Det er tilrettelagt sådan, at ”uden-ø’ske” borgere kan tage færgen fra Frederikshavn kl. 7.50 og derefter nå både folkemøde og lidt sightseeing, før færgen går tilbage til Frederikshavn samme dag.

I et valgår er det mere end salt, der sydes på Læsø. Der sydes også nordjysk politik.

Forud for kommunal- og regionsvalgene i november tager politikere hul på emner som skoler, sundhed, ambulanceservice, fiskeri, turisme, ø-industri, kystsikring og meget mere.

Tanken er, at nordjyske løsninger nok bedst findes i Nordjylland - med inspiration udefra.

Arrangørerne på Læsø har tidligere lavet to folkemøder og gør en dyd ud af at invitere politikere fra alle partier, ligesom alle borgere er velkomne. Der er ingen entre.

Budgettet for afholdelsen af Læsø Folkemøde er 5.000 kroner.

Det beløb blegner en anelse i forhold til de mindst 48 millioner kroner, det ifølge Ritzau koster alene for 208 offentlige instanser at deltage i Folkemødet på Bornholm (heri ikke indregnet løn).

Den offentlige omkostning fik forleden Ekstra Bladets slyngelstue til at tage Bornholm-mødet under behandling på side 2:

Hvornår er det, at gæstgiveriet lukker de sidste fyldebøtter ud i Allinge? Klokken fem om morgenen? Og tænk på, hvordan folk alligevel tappert pukler med croissanterne herretidligt dagen efter? Ja, klokken ni er de første folkemødedeltagere allerede i havbad…

Også på Læsø Folkemøde haves både øl, vand og havbad.

Arrangørerne på Læsø ønsker i øvrigt kollegerne på Bornholm et rigtig godt folkemøde.

Croissanter eller ej.

Profil
Erik Høgh-Sørensen authorimage Erik Høgh-Sørensen blogger mest om erhvervsliv, politik og international økonomi.

Han er medlem af Region Nordjylland for DF og i sin private beskæftigelse medejer af virksomheden Analyseenheden 4V. Han har tidligere været kommunikationschef i Mærsk's  containerbygnings-division og Ritzau's EU-korrespondent i Bruxelles.

Holdningerne i denne blog er helt og holdent Eriks egne og dermed ikke  nødvendigvis Dansk Folkepartis.

Erik er også foredragsholder og har bl.a. skrevet dokumentarbøgerne "Mod Vinden. Danmarks plads i Europa" (2014) og den prisbelønnede "Forbrydere uden straf" (2004). Erik er uddannet i økonomi, politik og journalistik  fra San Francisco State University.Få Eriks indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk