Advokatens guide til Folkemødet

authorimage
BLOGS
Af: Jan Al-Erhayem
15. jun 2017

Gummistøvler, fadøl og solbriller. Ikke normalt lige de ting, man forbinder med advokater. Men der er da heldigvis flere, der ifører sig denne mere afslappede uniform i disse dage under Folkemødet på Bornholm.

Jeg skal selv afsted i år - for første gang faktisk. Ikke fordi jeg ikke tidligere har været nysgerrig, men simpelthen fordi tidspunktet i midten af juni stort set altid er vanvittig travlt med virksomhedsoverdragelser, opkøb osv. Men i år havde jeg besluttet mig og booket billetten i god tid, så uanset travlhed, så smutter jeg til Bornholm med fire partnere fra advokatfirmaet i denne uge.

Mit program

Og hvad skal man så lave på Solskinsøen som advokat? Jeg har lavet et lille program, som jeg vil forsøge at nå. Og er du advokat eller jura-interesseret, så kan du måske få et par tips her.

”Er du skidt, SKAT?”

Skatteministeren, formanden for Folketingets skatteudvalg samt FSR – danske revisorer drøfter de udfordringer, som SKAT står med i øjeblikket, samt hvordan fremtidens skattevæsen skal fungere. Et emne jeg selv – og mange, mange andre – har været optaget af i foråret og de mange skandaler i SKAT og monthy python-lignende tilstande. I dette arrangement kan man – måske – blive lidt klogere på, hvorfor det er gået som det er med SKAT. Ikke mindre interessant af denne uges nyhed om opsplitning af SKAT i syv nye styrelser.

Dato & tid: 15. juni 13:30 - 14:30

Sted: B4 Advice scenen - Nordlandspladsen

 

”Undersøgelseskommissioner og advokatundersøgelser”

Debatten om undersøgelseskommissioner og advokatundersøgelser har jeg selv været utroligt optaget af. Grundlæggende mener jeg, der spildes enorme summer af skatteborgernes penge på disse undersøgelser. Så derfor kigger jeg forbi dette arrangement, der styres af kompetente folk som Jens Lund Mosbek fra KromannReumert, landsdommer Mikael Sjöberg og direktør Henning Thiesen, der begge er medlemmer af Justitsministeriets udvalg om undersøgelseskommissioner. Derudover vil kommunaldirektør og tidligere departementschef Peter Loft fortælle om hans fortid i ministeriet, suppleret af Jens Ringberg fra DR Nyheder, der siden Tamilsagen har fulgt området tæt. Spændende og meget aktuelt arrangement!

Dato & tid: 16. juni 10:30 - 11:30

Sted: F21 Sverigesvejs Eventtelt - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

 

”Kunstig intelligens (AI) på videnarbejdspladserne”

Jeg bliver ofte spurgt, hvad teknologien vil gøre ved advokatbranchen. Jeg har bl.a. selv skrevet et par indlæg og en kronik om netop teknologi i advokatbranchen. Jeg synes, det er et enormt spændende og ser derfor frem til dette arrangement, der stiller skarpt på om fremtidens advokat er en robot. Undervejs i arrangementet vil IBM præsentere Watson, og fortælle lidt om kunstig intelligens.

Dato & tid: 16. juni 12:15 - 13:00

Sted: L5 Akademikernes Hus - Kirkepladsen

 

”Hvordan har retssikkerheden det?”

Retssikkerhed er naturligvis noget, der optager advokater. Så det er godt, at Danske Advokater har taget fat i emnet og bl.a. Claus Hjort Frederiksen (V) og Danske Advokaters adm. direktør, Paul Mollerup, vil tage temperaturen på retssikkerheden og lovkvaliteten.

Dato & tid: 16. juni 14:45 - 15:45

Sted: F21 Sverigesvejs Eventtelt - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

 

”Globalisering i balance – hvordan får vi alle med ombord?”

Grundet en lang baggrund hos A.P. Møller – Mærsk, og at jeg dagligt arbejder med en hel del klienter inden for shipping og det Blå Danmark, følger jeg selvfølgelig med, i hvad der sker på området. Dette arrangement, der afholdes af Danske Rederier, sætter fokus på søfarten og den maritime klynge som Danmarks største eksporterhverv og globaliseringens udfordringer. Vigtigt emne bl.a. i lyset af offentliggørelsen af anbefalingerne fra vækstteamet for det Blå Danmark her i foråret.

Dato & tid: 16. juni 15:00 - 16:00

Sted: H8 Det Blå Danmark - Allinge Havn, Bådpladser

 

”Hvorfor gør SKAT livet surt for iværksættere?”

Endnu et arrangement, der sætter fokus på SKAT, men denne gang fra iværksætternes vinkel. Jeg oplever selv ofte i min hverdag som advokat for dygtige iværksættere og erhvervsfolk, at skattereglerne i Danmark simpelthen ikke er tidsvarende og logiske. Arrangementet sætter fokus på, hvorvidt den lovgivning SKAT er sat i verden for at administrere medfører, at iværksættere ikke tør tage chancen igen, hvis de fejler første gang.

Dato & tid: 16. juni 17:15 - 18:00

Sted: H15 IværksætterSkibet - Bådpladser

 

Egmonts arrangementer fredag

Folkemødet skal selvfølgelig ikke kun være arbejdsrelateret, men også tid til andet end det vanlige. Derfor har jeg tænkt mig at fylde hullerne i programmet fredag med at kigge forbi Egmonts mange gode arrangementer. Bl.a. kigger tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt forbi, ligeledes gør Mette Frederiksen, Bille August og Paprika Steen. Spændende personer, som jeg glæder mig til at lytte til.

Dato & tid: 16. juni fra kl 9

Sted: F10 Primetime 2 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

 

Godt folkemøde til alle!

Profil
Jan Al-Erhayem authorimage Jan Al-Erhayem blogger om, hvordan man håndterer og løser komplekse konflikter om f.eks. acceptable løsninger i forbindelse med samarbejder eller virksomhedsoverdragelse.

Som ekspert i at løse komplekse konflikter for virksomheder har Jan Al-Erhayem bl.a. arbejdet 13 år som chefjurist m.m. hos A.P. Møller-Mærsk, inden han endte hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen, hvor han i dag er advokat og partner.

Jan er en hyppigt anvendt foredragsholder særligt om konfliktløsning, dealmaking og håndtering af psykopater.

Få Jans indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk