Adelige godsejere og skattesnydende rigmandsfamilier? Hold nu op, DR!

BLOGS Af

Man siger stressede heste løber tilbage i den brændende stald. Hjem til de trygge omgivelser. Også selv om stalden ved ildsvåde er det modsatte. Men deres hjerner er vist heller ikke større end en valnød.

Sådan ser det også ud til i disse dage at være blevet fat med Danmarks Radio. Ikke nødvendigvis det med valnødderne, men det med de trygge omgivelser.

For DR må befinde sig i en eksistentialistisk krise, når den ser ud til at ville tilbage i fortidens brændende stald med indslag, der i bedste clickbait-stil flages politiserende ad libitum med klassekampens røde faner smældende i baggrunden.

Først var der generationsskifteproblematikken. I stedet for at stille skarpt på virkelighedens udfordringer – de titusindvis af mindre virksomheder, der påvirkes af generationsskiftets kapitaldræn – latterliggjorde DR Wermelin-agtigt i stedet diskussionen ved at prikke til misundelsen over den måske smalleste gruppe af alle virksomhedsejere: Adelige godsejere.

Og nu senest, med samme lave og nok også en anelse tendentiøse fællesnævner, med skattegabestok til 320 familier. På baggrund af postulater bygget på usikre antagelser om usikre ekstrapolationer af usikre tal fra en lækkende bank i Schweiz. En udlægning som mere ansvarlige medier, hvilket i denne sammenhæng betyder stort set alle andre, bemærkelsesværdigt hurtigt har skudt ned.

DR’s genopfundne mentale portrætstil kunne såmænd være pennet af Land & Folks Herluf Bidstrup: Grever, baroner og cigarrygende milliardærer, der skattesnydende sorgløst vælter rundt i høj hat, silkekjoler og store selskaber. Overfor en vadmelsklædt, beskidt og kuet befolkning, der, udbyttet, fattig og forpint, kun kan stå magtesløs med dens fedtede bør i hånden.

Statsradiofoniens hukommelse må imidlertid være ligeså kort som de føromtalte krikkers. For flugten ind i fortiden er samtidig et løb ind i armene på eksempelvis salig Erhard Jakobsens hedengangne Aktive Lyttere og Seeres og deres evige og insisterende jagt på røde lejesvende.

Det må være noget med valnødder.


 

Se flere blogsProfil