Derfor skal vi mødes ude af huset

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
19. maj 2017

Der er de velorganiserede off-site meetings, hvor en større gruppe tager ud af huset og måske tilbringer flere dage sammen på et resort for en blanding af strategiudvikling og fornøjelige aktiviteter, som også har til formål at ryste gruppen sammen. Så er der de mindre og mere uformelle off-site meetings, hvor et par stykker går hen om hjørnet og får en øl.

Det er almindelig praksis at du skal investere dig selv i arbejdsrelaterede sammenhænge, både dit professionelle jeg og dit personlige jeg. Det kan man godt lige tænke over, og det er der også mange der gør, for det kan være en krævende cocktail. Det er også værd at tænke over i hvor høj grad vi påvirkes af de rammer, som vi vælger at mødes i, og de koder, der kan være knyttet til disse rammer.  

Dette er beretningen om et anderledes off-site meeting. Kunstneren Melou Vanggaard har nemlig til udstillingsstedet BETON i Københavns Nordhavn tænkt over off-site meetings og lavet et mødested.

Her er en lille smule klamt. Rummet er ikke særlig stort og let fugtigt. Et diskret lysshow laver kulørte småblink og tynde mønstre. Der er ikke noget dagslys men neonrør langs gulvet. Ellers pæne hvide gipsvægge er blevet forrevne, som når man piller et æg og fjerner en skal. Et højt råt lærred med kuber i sort og hvidt får blikket til at vende opad i det meget højloftede rum, men ellers får man hurtigt øje på de to squasch-ketchere og bolden. Dette er et træningsrum. Du må gerne være med.

"Skal vi spille?" Erik Duckert, som er en af initiativtagerne bag BETON, ville gerne spille, så det gjorde vi, også selvom vi ikke havde afstemt reglerne for spillet, for rummet og opstillingen inviterede til skødesløshed. Selvom udstillingen var en kunstig installation, en teatralsk kulisse, så var det rigeligt til at falde ind i, og udstillingen var ikke længere om off-site meetings, den var selv et off-site meeting. Uden skjult dagsorden.

Lige dér handlede det bare om at kunne mødes naturligt i unaturlige rammer, med kunsten eller sportsaktiviteten som anledning. Det er nemt at falde ind og være med. Jeg tager derfra med tanken om, hvor lidt der skal til for at lade sig forføre ind i en aktivitet. Prøv selv om du kan modstå.      

Hvis du tager derud i bil, så vær opmærksom på, at der bygges i området og flere veje ender blindt. Hvis du er på cykel, så vil du kunne komme til at køre igennem støvskyer af løst sand fra områder uden asfalt. Under alle omstændigheder skal du uden om det indhegnede område med bom til toldfrit område. Iøvrigt bør du nyde vandet.

Alt dette er del af oplevelsen af at besøge udstillingsstedet BETON, der i sig selv er en smule off-site, med sin facade af lysegult gasbeton i det, der engang var skudehavn og lige nu er et forholdsvis grønt klondyke-agtigt område. Nyd det så længe det varer.

Off-site Meeting er den syvende og næstsidste udstilling i BETONs undersøgende udstillingsrække om den danske kunstnerdrevne scene. Udstillingen kan ses til og med den 26. maj 2017, mere info på udstillingsstedets hjemmeside her. Alle billeder fra BETONs Facebook-side. 

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk