Så oplagt at kun en iværksætter kan se det

authorimage
BLOGS
Af: Susanne Møllegaard
09. apr 2017

Iværksættere bliver inspireret, hvor andre resignerer. Det bekræfter en spændende, engelsk insurtech-virksomhed med internationale ambitioner. De er netop nu i gang med at skabe et helt nyt forretningsområde ved at hjælpe Englands voksende Generation Rent. Et forretningsområde som formentligt også ville kunne bidrage til en millionomsætning i Danmark.

En forretningsmulighed så oplagt, at man kan undre sig over, at den først bliver opdaget nu. Det var umiddelbart min tanke, da jeg blev opmærksom på den nye engelske insurtech-iværksætter, Insure Street, som launchede i London i marts med en ambition om at fortsætte til Berlin og Wien senere på året.

Manden bag Insure Street, Tahir Farooqui, har fået øje på de kvaler, som mange lejere har, når de skal stille med et depositum i forbindelse med en lejekontrakt. Det er nemlig ikke alle, der lige kan trylle tre til seks måneders husleje frem, inden den forpligtende underskrift skal sættes. Han har derfor lanceret en ny service, som fjerner kvalerne.

I korte træk går hans service ud på, at lejer tegner en forsikring, som giver udlejer en kompensation, hvis der opstår skader, som normalt ville være blevet trukket over depositummet. Prisen for forsikringen udgør typisk 5-10% af et depositums størrelse, og forsikringen løber så længe lejekontrakten er gældende. Det hele styres ved hjælp af Insure Streets service, hvor du som lejer opretter dig selv og får et såkaldt Rent Passport, som er en digital profil af dit rygte som lejer. God adfærd og ingen skader bliver belønnet med en høj rating og en tilsvarende lavere præmie. Dit Rent Passport gør det samtidigt let for din fremtidige udlejer at se, at du er en omhyggelig lejer, som vil behandle lejemålet med omhu.

Insure Streets service erstatter dog ikke kun det traditionelle depositum. Formålet er en platform for håndtering af hele lejeprocessen, hvilket blandt andet også omfatter indgåelse af lejekontrakt og opkrævning af leje. Ganske smart, ikke? Næste skridt kunne være tilføjelsen af andre typer af ydelser. En indboforsikring ville eksempelvis være nærliggende.

Norge kan også

Insure Street hævder at være den første til at tilbyde en service til erstatning for depositum. Det er dog en sandhed med modifikationer. Den norske iværksættervirksomhed, Husleie.no, lancerede nemlig allerede i 2013 et lignende produkt, som de kalder depositumsgaranti, uden at deres tjeneste dog ser ud til at have de samme ambitioner og den samme sociale platform.

Men hvad med Danmark?

Lejemarkedet fylder meget i England. 64 % af de engelske såkaldte millennials bor i lejebolig, fordi de ikke har råd til at købe ejerbolig. Med et stærkt stigende lejeniveau kommer de måske aldrig til det. De vil i så fald bo i lejet bolig hele deres liv. Fænomenet er så gennemtrængende, at det har fået sit helt eget livsstilsbegreb, Generation Rent, eller på dansk, Generation Lejer. Tahir Farooqui har derfor fat i den lange ende, når han lancerer en service, som skal gøre livet lettere for denne voksende gruppe af livstidslejere.

Også i Danmark viser tal fra Danmarks Statistik en stigning i antallet af lejeboliger. Over 800.000 danskere flytter adresse hvert år. En stadig større andel bliver lejere. Skal vi vente på, at Insure Street selv får øje på den udvikling? Eller skulle de have et opkald?

Se Tahir Farooquis pitch her

Du kan hente Tahir Farooquis pitch ved at kopiere nedenstående link ind i en browser:

http://gust.com/companies/insurestreet-limited/video_transcodings/89149

 

Profil
Susanne Møllegaard authorimage Simple forretningsgange og smidig kommunikation er drømmescenarier for virksomhedsledere og iværksættere. Susanne Møllegaard ved, hvordan vi når målet – og gør kunderne glade. Hun har fingrene i den teknologiske muld, og blogger på den baggrund om, hvordan virksomheder giver kunderne en bedre oplevelse gennem digitalisering og automatisering.

Susanne Møllegaard er adm. direktør i it-konsulenthuset Process Factory, der rådgiver om og udvikler digitale løsninger til forsikringsbranchen. Fintech står højt på hendes agenda. Hun er cand. oecon. og forhenværende underdirektør og forretningsansvarlig i forsikringsbranchen.

Få Susannes indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk