Små skridt

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
27. feb 2017

Det kan godt være, at USA's præsident i disse dage forsøger at få papirløse immigranter sendt ud af landet og går videre med sine planer om grænsevagter, immigrationsbetjente, interneringslejre og grænsemur. Men USA's ambassade i Danmark er samtidig vært for en udstilling, hvor det handler om at vise billeder af og med mennesker i bevægelse på grund af konflikt.

Udstillingen blev planlagt før præsidentvalget som del af udstillinger om migration arrangeret af de amerikanske ambassader i Tyrkiet, Holland og Tyskland.  

På udstillingen i København er veletablerede kunstneres værker sat sammen med værker af asylansøgere. Tre, som aktuelt søger om opholdstilladelse og en, som har fået. Ambassaden har ingen problemer med at inkludere disse mennesker og deres ytringer.

Arbejdet fortsætter

Dog kunne man have ønsket sig, at det var mere end en pop-up udstilling af få timers varighed, men som titlen lover "in every step there is a movement", og som tidligere ambassadør ved den amerikanske ambassade, Rufus Gifford, sagde i sin åbningstale "this work continues".

På udstillingen kunne man se værker af Samir Edo, Tina Enghoff, Dlovan Hassan, E.B. Itso, Runo Lagomarsino, Pablo Muñoz Pardo, Hossein Mahmoodi, Superflex og Danh Vō.

Her fremhæves Dlovan Hasssans (født 1996) to fine portrætter af persiske kulturpersoner, dels sangeren og sangskriveren Mohammad Shajarian dels digteren og maleren Sohrab Sepehri. Hassan har tegnet deres portrætter med blød blyant på papir, fotograferet dem og arbejdet videre med dem via en app på sin mobiltelefon. Det er godt gjort, for tegningerne har nerve og det er med tanke på, at irakiske Hassan holder fast ved eksponenter for sin egen kultur, viser dem frem og dyrker dem i digital form.

Pablo Andrés Muñoz Pardo (født 1985) skal også nævnes for sine sort-hvide fotografier fra steder, mennesker, og aktiviteter fra Auderødlejren, som indkvarterer flygtninge i Frederiksværk. Han vælger at vise for eksempel smil efter et julearrangement i den lokale kirke, en drage som holdes oppe af en god vind og et legehus med det Røde Kors-logo, som han i en medfølgende kommentar udtrykker stor taknemmelighed over.

Det er en sympatisk gestus at udstille værkerne herover sammen med kunstnere, som vanligvis indtager de anerkendte gallerier, museer og biennaler. Selvom udstillingen var kortvarig, kan dokumentationen give den et efterliv.

Sandt er det, at samtidskunstnere nogle gange ikke går så meget op i antal besøgende eller udstillingsvarighed, snarere har det betydning, om en udstillingsaktivitetet fortsætter i form af synlighed og omtaler i andre fora som sociale medier, personlige blogs, fagmagasiner og dagspresse med onlinearkiv.

Lad dette være et bidrag til at sikre synlighed for In Every Step There is a Movement. Arbejdet fortsætter, små skridt er også bevægelse.

Udstillingen er curateret af Caroline Bøge og Nikolaj Stobbe i relation til Code Art Fair, som vil sørge for synlighed igen til Code Art Fair i dagene 31. august til 2. september 2017.  Udstillingen In Every Step There is a Movement kunne ses i Bella Center den 23. februar 2017.

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk