Glem alt om god stil

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
23. jan 2017

Guldgardiner, selvfølgelig har præsident Donald Trump ladet opsætte guldgardiner i det ovale kontor. Voldsomt draperede hænger de som en ramme over præsidenten og ligner en kulisse til et teaterstykke hvis hovedperson fører sig frem med alle midler.

Det er oplagt at se guldgardinerne som typisk Trump, men faktisk er de fra Bill Clintons tid og blot hentet frem fra gemmerne (Huffington Post den 20. januar 2017). Genbrugstanken hænger ellers ikke på Trump. En buste af Winston Churchill er også blevet spottet. Også den har været fremme før og erstatter den buste af Martin Luther King, som tidligere præsident Barack Obama havde stående.

Så skal det gå tjept

Bevares, der er grænser for, hvor meget der kan nåes. Gardinerne, et tæppe fra Ronald Regans præsidenttid, et sofabord og busten er kommet op mens tiltrædelsesceremonien blev afviklet uden for på Capitol Hill. Trumps folk nåede lige akkurat at få adgang til præsidentkontoret og skyndte sig at ommøblere før pressen mødte op for at tage billeder af den nyindsatte præsident mens han underskrev dekreter for at tilbageføre sin forgængers politik.  

Sjusket ser det ud. Måske det havde været bedre at lade være. De meget gule guldgardiner står ikke godt til væggenes støvede beige, og de mange folder virker kiksede op mod tapetets brede striber. Tæppets laksefarvede er også grelt sammen med de dominerende guld-gule gardiner.

Trump strunter i hvad der er god stil, bare det har en effekt. Han vil vise, at han rykker ind og flytter rundt, før du kan nå at blinke. Han vil vise, at han knap nok har afsagt sin ed, førend han laver om på lovene.

Når han vælger guld er det åbenlyst for at signalere overlegenhed. Det er en verden kun for den bedste, der er ingen interesse for sølv og bronze. Vinderen bestemmer. Foruden guld er det nationalflagets farver, som dominerer i præsidentens selvfremstilling. Altid disse sorte og mørkegrå jakkesæt, hvide skjorter og slips med nuancer af blå eller rød.  

Der mangler nogle farver

Der er et fravær af farver som grøn og blandingsfarverne mellem rød og blå. Grøn er naturens farve og håbets farve. Grøn er godt for øjnene og symboliserer hjertechakren.

Den røde farve øger appetitten, derfor er der ofte rød i logoer og emballage for snack. Den varme røde farve holder pulsen oppe og bruges som stopsignal. Den gør opvakt. Den blå er kølig og klar og blev i klassisk kunst brugt til Jomfru Marias kappe, fordi det blå farvepigment var kostbart. I moderne tid forbindes nuancer af kølig blå med forretningsverdenens visuelle identitet og fysiske interiør.

Blandingsfarverne mellem blå og rød byder på mere spræl. Eller den orange som i ukontrolleret lava og eksotisk appelsin. Der er pink som i den festlige cocktailkjole eller lilla som pædagogens tørklæde. Spektret spænder vidt.   

Vi venter spændt på kommende billeder fra det ovale kontor. På sociale medier og satiremagasiner cirkulerer mange bud, som dette herunder fra Urban Turf, der har sat scenen for én, der ser sig selv som hele verdens omdrejningspunkt.

Billedet herunder er fra i fredags, den 20. januar 2017, da Donald Trump for første gang satte sig bag skrivebordet som USAs 45. præsident.

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk