Ar som aldrig heler

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
28. okt 2016

I Bhutan droppede regeringen at anlægge en planlagt mine. Begrundelsen? Det ville ikke se pænt ud. Det var ellers sund fornuft, for bjerget rummede eftertragtede ressourcer, som nemt ville kunne udvindes. Men det ville skæmme den gode udsigt, navnlig når man kom flyvende til landets hovedstad. Altså ingen forretning.

I Island solgte regeringen i år 2000 retten til den geotermiske energi i undergrunden. Kunstneren Björk er vred, for hun mener, at islændingene bør eje deres egne naturressourcer. Hun er så vred over, at varme- og energiproducenten HS Orka blev solgt til canadiske Magma Energy, at hun i årevis har lagt pres på regeringen og for sit arbejdet fået stor folkelig opbakning. Det forlyder, at den islandske stat overvejer at tilbagekøbe selskabet. Ifølge egen hjemmeside ejes HS Orka i dag af aktionærerne Magma Energy Sweden A.B. (66,60%) og Jarðvarmi slhf (33,40%).

I Danmark lyder meldning i dag, at regeringen vil tillade opførelsen af store vindmøller i Østerild. Det er slet ikke så skadeligt, som nogen går og tror, siger Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V). Han mener, at naturelskere fører skræmmekampagne, men det vil han ikke lade sig anfægte af. Den lokale borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) synes, at det er rigtig godt for Thisted erhvervsliv. Hun vil gerne have et testcenter i skoven.

You can't make an omelet without breaking eggs. Jovist. Grøn omstilling er vi mange, der kan lide. Men skal vi ødelægge naturen for at bevare den?

Og 'kystnært byggeri'. Jeg tør næsten ikke skrive ordene. Det får virkelig mit blod i kog. Det er mig ubegribeligt, at kortsigtede erhvervsinteresser prioriteres så højt. Det er mig ubegribeligt, at folkevalgte politikere ikke fatter, at de blot kortvarigt er forvaltere af en virkelighed, som er større end dem selv.

Unødvendigt byggeri er ar på Danmarks krop. Ar som aldrig heler.  


Still fra den prisvindende musikvideofilm til Björks sang Army Of Me (skrevet i 1992 af Björk og Graham Massey og udgivet 1995 af Bjork Overseas Ltd./One Little Indian Records Ltd, filmen er instrueret af Michel Gondry. Se filmen her). 

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk