Kære Uffe Elbæk, så send os dog en kvinde

Lisbet Røge Jensen

Ingen debat uden kvinder, siger Alternativets mænd. Her er det Uffe Elbæk og Rene Gade i Folketingssalen. Arkivfoto: Simon Skipper/Scanpix 

Alternativets folketingsmedlem Réne Gade, har i dag aflagt et løfte om, at han ikke vil deltage i offentlige paneldebatter, hvor kun mænd deltager. Det handler om ligestilling. Resten af folketingsgruppens mænd er fulgt trop og til jp.dk forklarer partiets politiske ordfører Rasmus Nordqvist at:

"Hvis der kun er mænd inviteret, så vil vi enten opfordre til at tænke bredere eller sige nej tak til at være med, hvis ikke vi selv kan stille med en kvinde"

Vi vil herfra Børsens debatredaktion gerne være de første til at tilbyde Alternativet en bredere tanke. Faktisk har vi en helt konkret idé, som kan udføres i morgen:

I morgen skulle netop René Gade, som både er skatteordfører og erhvervs- og iværksætterordfører, have deltaget i et læsermøde om kapitalskatter, iværksætteri og erhvervslivets rammebetingelser, som vi har inviteret til. I den politiske paneldebat deltager udelukkende mænd. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), som holder det indledende oplæg, er også en mand. Børsens debatredaktør Thomas Bernt Henriksen er ordstyrer. Han er også en mand. Eksperterne, som bidrager med oplæg til debatten, er udelukkende mænd. En kvindelige skatteekspert har desværre måttet afbud. Så i morgen står vi altså der med en scene fuld af mænd.

Vi skal understrege, at René Gade ikke har meldt afbud til vores arrangement på grund af mangel på kvinder. Han er indkaldt til åbent samråd i Skatteudvalget, og som medlem af udvalget må han deltage. Sådan er det selvfølgelig.

Men her er en idé! Kære Uffe Elbæk: Flyt René Gades erhvervs- og iværksætterordførerskab til en kvinde – og send os hende. Der er fire at vælge i mellem i folketingsgruppen: Josephine Fock, Carolina Magdalene Maier, Ulla Sandbæk og Pernille Schnoor. I er faktisk velkomne til at sende en kvinde uanset ordførerskab. Bare hun vil debattere kapitalskatter, iværksætteri og rammevilkår.

Her har partiet en oplagt mulighed for selv at bidrage med flere kvinder til debatten, hvis de tænker kreativt. Og kreativitet er vel egentlig Alternativets kernekompetence.


 

Se flere blogsProfil

Lisbet Røge Jensen

Lisbet Røge Jensen

redaktør og lederskribent, Børsen
På denne blog holdes kapitalismens fane højt. Kig her efter de små ting, der tegner de store liberale linjer i samfundet, og kig efter godt og dårligt nyt om frie markeder, frie mennesker og personligt ansvar.

Lisbet Røge Jensen støber kugler i Børsens holdningsmæssige hovedsæde, debatredaktionen, og er redaktør på avisens hyldest til dem, der tør noget og gør noget - bogen "De handlende" - som Børsen udgav i april 2017. Hun er i tidernes morgen uddannet realkreditrådgiver og siden hen cand.merc. fra CBS.