Greencard-ordning er vejen til vækst

authorimage
BLOGS
Af: Karim Ben M'Barek
13. jul 2016
For nyligt kom det frem, at en række partier vil afskaffe greencard-ordningen, der tillader højtuddannede udlændinge at søge job i Danmark. Det er jeg ked af. Jeg synes, det bør være helt omvendt. Det skal være nemmere og ikke sværere at få højtkvalificeret arbejdskraft til landet. Og bliver ordningen afskaffet, vil den store mangel på hænder gøre det sværere for virksomheder at gribe opsvinget, når det kommer.


Jeg har selv været så heldig at få en super dygtig medarbejder, der kom til Danmark via greencard-ordningen. En ung IT-ingeniør fra Bangladesh, der matchede alle vores behov og var langt mere kvalificeret end de øvrige ansøgere. Han har nu arbejdet for os i et år, og det fungerer rigtig godt.


Dygtige og engagerede mennesker skal have mulighed for at få arbejde i Danmark. Det er ikke kun til gavn for virksomhederne, men i høj grad også vores samfund. Ifølge Cepos er det danske vækstpotentiale frem mod 2030 lavt, blandt andet fordi den forventede beskæftigelsesvækst er for lav. Så hvorfor ikke drage nytte af al den kvalificerede arbejdskraft, der gerne vil styrke danske virksomheder? Det vil gavne vores samfund.


De store årgange går snart på pension, og når det sker, vil arbejdsmarkedet for alvor mangle hænder. Og her kan Greencard-ordningen gøre en forskel, hvis den altså ikke afskaffes. Vores IT-ingeniør og andre med høje uddannelser kan gøre en stor forskel for de danske virksomheder og vores samfund, og vi kan se, at der er brug for flere. Flere og flere virksomheder skriger på specialiseret arbejdskraft, som vores uddannelsessystem ikke kan tilbyde endnu. Får de den ikke, må de flytte forretningen til udlandet. Så lad dem arbejde her og bidrage til danske virksomheders og samfundets vækst.


Og så mener jeg faktisk, at greencard-ordningen er meget mere end en arbejdstilladelse. Den er et signal om, at Danmark er åbent for omverdenen og danske virksomheder for arbejdskraft. Og det synes jeg, er et vigtigt signal at sende. Hvad synes du?
Profil
Karim Ben M'Barek authorimage Som iværksætter fra den digitale generation har Karim Ben M'Barek en klar holdning til, hvordan en nystartet virksomhed skal ledes og drives til succes. Han blogger om de daglige udfordringer, iværksættere møder.

Karim Ben M’Barek er adm. direktør for og medstifter af onlinevaskeriet Washa.dk, der tilbyder tøjvask og rens via digital bestilling. Han har tidligere arbejdet for den digitale tjeneste Autobutler.

Tidligere bloggere på borsen.dk