3 finansielle bølger efter Brexit

authorimage
BLOGS
Af: Teis Knuthsen
23. jun 2016

 

Jeg tænker på finansmarkederne oven på Brexit, som noget der foregår i tre primære bølger.

Den første bølge er en stop-loss bølge. Hvad enten det bliver REMAIN eller LEAVE, så er der spekulative positioner på begge sider af udfaldet, der skal lukkes ned. Mængden af disse er ikke kendte, men de kan være meget betydelige, og lukningen vil skubbe til en eksisterende trend. Markedsspring på +/- 10% i udvalgte aktiverklasser, valutakryds mm kan ikke udelukkes.

Dybden af denne bølge vil kunne afhængige betragteligt af, hvordan centralbankerne agerer fredag. Det kan være et godt tidspunkt for både BOE, ECB, men også f.eks. BOJ at agere som ”buyer of last resort”.

Bølgen bør i sin primære form være forbi fredag aften.

 

Den næste bølge er en porteføljetilpasning. Hvis det bliver et nej til EU, og markederne falder, vil investorer kunne have behov for at justere deres risiko i forventning om en urolig sommer. De sælger altså ind i et faldende marked. Tilsvarende vil investorer, der aktuelt er undervægtede risiko, kunne have behov for at købe ind i et stigende marked, i forventning om et bull marked henover sommeren. I USA, for eksempel, ligger S&P500 under 1% fra at bryde sidste års all time high, og et teknisk brud vil hurtigt kunne give betydelige stigninger.

Denne bølge kan løbe til midten af næste uge, måske længere, og vil til dels afhænge af politiske udmeldinger henover weekenden.

 

Den tredje bølge er kontrær. I tilfælde af meget dybe fald oven på en sejr til LEAVE, vil langsigtede investorer kunne have interesse i  at samle op på attraktive niveauer. Hvis for eksempel såvel engelske aktier som engelske pund falder med mere end 10%, så vil jeg i hvert fald se dette som værende en overreaktion, man kan gå imod. Tilsvarende kan man ønske at tage gevinster oven på en kraftig stigning i bølge to.

Denne bølge kan begynde allerede i slutningen af næste uge, men måske først senere.

 

Ovenstående er blot en ramme, og som Mike Tyson sagde, så er der få strategier der overlever et hårdt slag på kæben. Men fredag morgen er der ingen, der med præcision kan tilbagediskontere en usikker betalingsstrøm to år frem i tiden, så der er det mere kortsigtede behov, der skal fokuseres på.

Happy trading!

Profil
Teis Knuthsen authorimage Teis Knuthsen har det makroøkonomiske overblik og kan se de store linjer. På bloggen her finder man originale vinkler på verdensmarkedets udvikling.

Teis Knuthsen er cand.polit. og investeringsdirektør i Kirk Kapital. Tidligere har han været både investeringsdirektør i Saxo privatbank, Nykredit og Global Head of FX Research hos Danske Bank.

Få Teis indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk