Gylle-spredere i Kjøvenhavn

authorimage
BLOGS
Af: Erik Høgh-Sørensen
17. feb 2016

Tilsyneladende har Eva Kjer Hansen (V) aldrig gjort det bedre som minister, og alligevel står hun til næse eller sågar fyring.

Ja, det synes underligt, men medier, opposition, miljøorganisationer og andre akademikere er gået sammen med Rasmus Jarlov (K) og sågar kommentatorer som Hans Engell og Henrik Qvortrup. Fællesfronten opfører i disse dage første akt af et ministerstormløb.

Kritikken går på, at bønderne med det seneste landbrugsforlig får så vide muligheder for gødskning, at de igen kan forårsage bundvendinger i danske fjorde og døde fisk i åerne ligesom i 1980’erne. Samt at ministeren har skønmalet disse stinkende fremtidsudsigter med fordrejninger og fortielser.

Gå aldrig bag en gylle-spreder

Har hun løjet for Folketinget, er det naturligvis et problem, men hvad angår miljøet, ser der ikke ud til at være nævneværdig fare.

Og se så engang på kritikerne: Der er for en god del tale om kjøvenhavnere, som nok har gigantisk forstand på gylle, men ikke af den slags, der spredes på de danske marker.

Gyllevalget 2016?

Se på Rasmus Jarlov (K). Han har misset flere af de udvalgsmøder, hvor den vigtige landbrugspakke blev forhandlet. Nu kræver han så svar på dit og dat.

Medierne følger villigt Jarlov rundt på denne markvandring, hvor den konservative politiker efter de missede møder ivrigt prøver at indhente gyllesprederen bagfra. Men Jarlov, man skal passe på med at befinde sig bag en gyllespreder. Se blot her (1:05 min).

Og herregud, fristes man til at sige. Lad dog Jarlov og de konservative vælte regeringen, så vi kan få gyllevalget 2016 skrevet ind i Danmarkshistorien på lige fod med atomvalget i 1988.

Politisk succes: Skab et problem og løs det selv

Det pudsige er, at Eva Kjer Hansen selv skabte de konkurrence-problemer, hun nu løser. I årene 2007-2010 var hun minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, og sammen med EU og ministerkollegaen ”Traktor-Troels” Lund Poulsen (V) forårsagede hun mange af de problemer, bønder og fiskere slås med i dag.

Det fik rebel-organisationen Bæredygtigt Landbrug på benene, og rebellerne er gået fra sejr til sejr, også over L&F og det gamle Axelborg. Der er og var nok at tage fat på. Randzonesagen, for eksempel, eller bjergbonde-reglerne eller konkurrenceforvridningen rettet mod dansk maltbyg.

Til havs så Eva Kjer Hansen mellem fingre med storstilet polsk tyveri af torsk i Østersøen i årene 2004-2008, hvorved danske fiskere mistede op til 20 millioner kroner. Hun nægtede at kræve erstatning [Kilde: ”Mod Vinden. Danmarks plads i Europa” side 65-66].

Gylle-spredere i Kjøvenhavn

Dengang burde Eva Kjer Hansen have fået sparket.

I dag må man bare respektere hende for at rette egne fejl og bidrage til at genskabe landbrugets konkurrenceevne. Alene svinekøds- og mejerieksporten er på næsten 50 milliarder kroner om året.

Om ministeren så bliver fyret er en anden sag. Det afhænger mere af den slags gylle, som spredes i Kjøvenhavn og omegn.

Profil
Erik Høgh-Sørensen authorimage Erik Høgh-Sørensen blogger mest om erhvervsliv, politik og international økonomi.

Han er medlem af Region Nordjylland for DF og i sin private beskæftigelse medejer af virksomheden Analyseenheden 4V. Han har tidligere været kommunikationschef i Mærsk's  containerbygnings-division og Ritzau's EU-korrespondent i Bruxelles.

Holdningerne i denne blog er helt og holdent Eriks egne og dermed ikke  nødvendigvis Dansk Folkepartis.

Erik er også foredragsholder og har bl.a. skrevet dokumentarbøgerne "Mod Vinden. Danmarks plads i Europa" (2014) og den prisbelønnede "Forbrydere uden straf" (2004). Erik er uddannet i økonomi, politik og journalistik  fra San Francisco State University.Få Eriks indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk