Du gætter aldrig hvad Joachim B. Olsen sagde

Lisbet Røge Jensen

Joachim B. Olsen har sagt noget grumt. Igen. Om kvinder. Igen. Det ved man, hvis man har åbnet en avis eller et socialt medie de to seneste dage. Men hvad sagde han?

Her kommer tre citater fra virkelighedens verden. Alle er fra denne uge, og alle handler om kvinder og mænds arbejdstid og tid med børn. Alle er afledt direkte eller indirekte af analyseresultater fra Rockwoolfondens Forskningsenhed, der blev præsenteret mandag.

Her kommer citaterne. Gæt hvilke ord, der er Joachim B. Olsens:

Citat 1:
”Hvis man ikke gider at arbejde, men mener, at ens mand skal forsørge familien, så en selv om det. Men det skurrer altså i mine ører, at man vælger at droppe sin uddannelse og hellige sig sit barn – men så i øvrigt også lige læser HF-enkeltfag ved siden af. Tilfældigvis lige timer nok til, at det er SU berettiget. Det betyder, at Anne-Mette kan inkassere SU, mens hun hygger sig med sit barn derhjemme. Og det er især en temmelig smart finte, for hvis hun er gift, som man formoder ud fra artiklen, ville hun nemlig ikke kunne få kontanthjælp, da manden har forsørgerpligt.”

Citat 2:
”Hvis man ser på mænd og kvinder gennemsnitligt set, så tror jeg, vi har forskellige ønsker til den måde, vi indretter vores liv på. Jeg tror, der er noget medfødt i os, som gør, at kvinder gennemsnitligt set måske har mere lyst til at være derhjemme med børnene, mens mændene arbejder”

Citat 3:
”Det her er et personligt valg, selvfølgelig. Men jeg kan godt fortælle denne mor (på deltid, red.), hvad der kommer til at ske på den lange bane, da jeg har set det ikke så få gange før. Hun lever af sin mands penge og lidt SU. Lige om lidt er hun gravid med barn nummer to, og så bliver barslen og forældreorloven forlænget, og det er smadderdejligt at gå hjemme og pusle om børnene og hente tidligt. Så sker der desværre det, at hendes mand bliver forelsket i en anden kvinde, sådan en ambitiøs en der er sej til et eller andet andet end at føde og passe børn, og de bliver skilt.”

Feminisme for viderekomne
Hvad gættede du på? 1, ikke? Eller 3?

Forkert. Joachim B. Olsen er ejermand til citat nr. 2. Ret uskyldigt egentlig. Ikke så grumt alligevel.

Tænk, hvis han faktisk havde sagt 1’eren. Citatet er af feminist og socialdemokrat Mette Viktoria Pabst fra en blog hos Jyllands-Posten. Jeg grovtolker hendes ord: ”Pas dig selv og dine børn, kvindemenneske, og lad os andre uden familieforpligtelser om at studere.”

Eller hvad hvis han havde sagt 3’eren? Det gjorde han ikke, det gjorde Politikens hus-feminist Ditte Giese i et vældigt populært offentligt opslag på facebook. Min grovtolkning: ”Kvinder skal navigere efter mænds lyster. Mænd gider ikke kvinder, der tager sig af afkom. Ergo bør kvinder gøre sig lækre ved at have et spændende(!) arbejde”.

Jeg holder med Joachim B. Olsen. Kan man andet, hvis man godt kan lide kvinder? De der feminister er for viderekomne.


 

Se flere blogsProfil

Lisbet Røge Jensen

Lisbet Røge Jensen

redaktør og lederskribent, Børsen
På denne blog holdes kapitalismens fane højt. Kig her efter de små ting, der tegner de store liberale linjer i samfundet, og kig efter godt og dårligt nyt om frie markeder, frie mennesker og personligt ansvar.

Lisbet Røge Jensen støber kugler i Børsens holdningsmæssige hovedsæde, debatredaktionen, og er redaktør på avisens hyldest til dem, der tør noget og gør noget - bogen "De handlende" - som Børsen udgav i april 2017. Hun er i tidernes morgen uddannet realkreditrådgiver og siden hen cand.merc. fra CBS.