Århundredets største diamant er netop fundet

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
19. nov 2015

Man kan godt forstå, at chefen for mineselskabet ikke kan sove om natten. De har netop i denne uge fundet en diamant på 1.111ct. af smykkekvalitet.

Det er verdens næststørste diamant nogensinde. Ikke nok med det, som den smukkeste pige i klassen, er denne diamant en såkaldt en Type IIa diamant. Det er kun 2% af alle diamanter, der kan klassificeres som Type IIa, der bl.a. skiller sig ud ved at være fuldstændig nitrogenfri, og derfor kendt for at være den reneste form for diamant, der findes.

Den måler 65mm x 56mm x 40mm og er så stor at det Vancouver-baserede firma ikke kunne foretaget en analyse af den. Scanningsapparatet er simpelthen for lille.

Det er det mindre mineselskab, Lucara Diamond Corp., der har fundet stenen i Lucara’s Karowe minen i Botswana.

Chief Executive Ofiicer, William Lamb fortæller, at han stadig vågner kl. 04:00 om morgenen i chok over deres fund.

Det er svært at vurdere, hvad den kan indbringe, og selvom man slet ikke kan sammenligne de to sten, solgte Lucara en meget mindre Type-IIa diamant, ja, næsten ”meget lille” på 341.9ct i Juli måned for USD 20.6 millioner.

Verdens største diamant blev fundet i 1905 i Cullinan-minen i Sydafrika. Den vejede 3.106ct og blev senere kløvet i 11 stykker, som blev slebet og pryder i dag nogle af de Britiske kronjuveler.

Læs mere om det nye fund her: www.lucaradiamonds.com

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk