Blood Diamonds’ Leonardo DiCaprio investerer i diamanter

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
13. nov 2015

Hvem husker ikke filmen, Blood Diamonds, fra 2006? En fantastisk film, der med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, afslørede den korrupte del af diamantindustrien.

Det er netop offentliggjort, at DiCaprio er medinvestor i firmaet Diamond Foundry, som dyrker diamanter i et laboratorium.

I al stilhed har den californiske virksomhed brugt de sidste 3 år på at udvikle et meget ambitiøst projekt, hvis formål er at ændre den hidtidige USD 100 milliarder diamantindustris historie ”fra mine til finger”, ved at sætte nye standarder og gøre industrien miljø- og menneskeligt bæredygtig.

Martin Roscheisen, som skabte Nanosolar, står bag projektet, hvor man anvender en lille flig af en naturlig diamant som udgangspunkt.

I modsætning til de nuværende syntetiske diamanter , som er skabt ved at efterligne samme varme og tryk, som krystallet har været udsat for under jordens overflade, ”vokser” disse diamanter.

En lille naturlig diamantflig bliver anbragt meget i en varm reaktor, som bl.a. gør det muligt for diamanten at ”vokse”. Deres metode er sparsomt afsløret, men de oplyser, at de har fundet en plasma, som tillader atomer at sætte sig fast i så fortættet grad, at de kan stables lag på lag, lige indtil der opnås en smykkeegnet størrelse.

De sammenligner metoden med at dyrke en plante, hvor man anvender et frø fra en eksisterende plante og bruger den som basen til at dyrke en ny. 

Roscheisen understreger, at der er stor forskel på metoden, de anvender, og den metode andre laboratorier anvender, og kalder sine diamanter hundrede procent rene.

Om diamanters image og magi krakelerer, hvis det fremover kun behøver at tage et par uger at lave dem i et laboratorium, må tiden vise.

Det kan ihvertfald ikke være noget, der bekymrer DiCaprio og de 10 millardærer, der har investeret i projektet.

Roscheisen´s pointe er, at kunderne ikke længere behøver at bekymre sig om, hvor de kommer fra, og om det er bloddiamanter. ”Vores diamanter er rene diamanter - lige som de naturlige ægte diamanter, men vores er også etisk og moralsk rene.”

Meningen er at Diamond Foundry kun skal dyrke diamanterne og herefter sælge dem videre til designere, som fatter dem i smykker, der bliver solgt online.

Diamond Foundry påpeger desuden, at designerne kan undgå at betale et cut til de traditionelle producenter. Det betyder dog ikke, at diamanterne bliver solgt med rabat. Normalt koster syntetiske diamanter 30% mindre end naturlige diamanter, men diamanterne fra Diamond Foundry vil fremover prissætte dem på samme niveau som de naturlige diamanter eller højere.

Diamond Foundry er nu ikke det eneste firma, der sælger labratoriedyrkede diamanter. Der er andre som Brilliant Earth, Mia Donna og Pure Grown diamonds, hvoraf de to førstnævnte anvender den velkendte high pressure high temperature teknik.

www.diamondfoundry.com

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk