Ny stærk jysk erhvervsalliance

authorimage
BLOGS
Af: Kristian Hansen
05. nov 2015

En ny stærk midt - og vestjysk erhvervsalliance er på vej.

Business Region MidtVest består af syv kommuner i Danmarks produktionshjerte.

I Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkjøbing Skjern, Struer og Skive finder man nogle af landets rigtig store virksomheder.

Produktion, fødevare, energi og turisme er nogle af de åbenlyse styrkepositioner - og sammen vil man have en betydelig stemme og indflydelse.

En interessant udvikling med erhvervsbriller er i øvrigt, hvordan forskellige områder af Danmark finder sammen i disse business regioner.

 

Herunder er udlægningen fra borgmester, Erik Flyvholm, Lemvig Kommune:

--

Business Region MidtVest - Danmarks produktionshjerte

Fødevarer, energi, turisme og produktion er nogle af styrkepositionerne i Lemvig Kommune. Et nyt stærkt og toneangivende Business Region MidtVest bestående af syv midt – og vestjyske kommuner, vil sætte yderligere gang i væksten, forklarer borgmester Erik Flyvholm.

Syv midt- og vestjyske kommuner vil nu gå sammen i "Business Region MidtVest – Danmarks Produktionshjerte." Målet er at skabe endnu mere vækst, endnu flere jobs og forløse det kæmpestore potentiale, der er i de syv deltagende kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer.

I Lemvig Kommune ser borgmester Erik Flyvholm en stribe store gevinster ved det nye erhvervssamarbejde mellem kommunerne.

"Vi har flere markante styrkepositioner i Lemvig Kommune, som vi kan løfte til et endnu højere niveau via det nye samarbejde. For Business Region MidtVest får en stærk og strategisk vigtig position på den nationale bane – og vil også inden for udvalgte områder blive toneangivende på den internationale bane," udtaler borgmesteren.

Han peger på, at virksomheder, investorer og borgere ikke navigerer i forhold til kommunegrænser. I stedet opereres der på kryds og tværs af kommuner, og i Lemvig Kommune finder man da også flere virksomheder fra hele regionen i den etablerede offshore-klynge af virksomheder, der satser stort på offshore-aktiviteter. På samme måde vil en kommende Maabjerg-satsning i Holstebro også kunne have stor positiv effekt i forhold til virksomheder i Lemvig Kommune - eller nye tiltag på Siemens eller Vestas.

"Vi er stærke inden for fødevarer, energi, turisme og produktion. Og den nye Business Region MidtVests fokus på at skabe yderligere vækst, er et meget stærkt signal fra de syv kommuner om at arbejde for en vækstdagsorden i fællesskab," siger Erik Flyvholm

I dag findes op imod 7 business-regions samarbejder andre steder i landet, hvoraf de mest kendte nok er Greater Copenhagen, men også i nord, øst og sydjylland er der etableret samarbejder.

"Også derfor er det af stor strategisk betydning, at kommunerne i vores område samarbejder tæt på det vigtige erhvervsområde," understreger Erik Flyvholm.

Lemvig Kommune får en plads i bestyrelsen i Business Region MidtVest og vil også være repræsenteret i den administrative styregruppe. Sekretariatet vil blive placeret i Herning, mens Holstebros borgmester er foreslået som formand for Business Region MidtVest.

Nu skal planen behandles i de syv kommuners kommunalbestyrelser.

FAKTA:

Business Region MidtVest vil arbejde sammen om indsatser på en række områder:

- Erhvervsudvikling og erhvervssatsninger

- Arbejdskraft og uddannelse

- Infrastruktur og havne

- Turisme

Business Region MidtVest organiserer sig med en politisk bestyrelse bestående af borgmestrene for de syv deltagende kommuner. Formandsskabet består af formand og næstformand. Holstebros borgmester bliver formand, og Ringkøbing-Skjerns borgmester bliver næstformand.

- Business Region Midtvest får hjemadresse i Herning Kommune, hvor et sekretariat vil varetage det daglige arbejde.

- En administrativ styregruppe med direktører fra hver af de syv kommuner forbereder bestyrelsens møder og er sparringspartner for lederen af sekretariatet.

Profil
Kristian Hansen authorimage Kristian Hansen er kommunikationschef i Lemvig Kommune og har mange års erfaring med journalistik og strategisk kommunikation.

Han er forfatter til flere erhvervsbøger og er uddannet cand. scient.
pol. fra Aarhus Universitet.

På Borsen.dk blogger han primært om vores digitale samfund og det jyske erhvervsliv.

Indlæg er udtryk for hans personlige holdninger.


Tidligere bloggere på borsen.dk