Alder er jo bare et tal.. Not!

authorimage
BLOGS
Af: Jan Al-Erhayem
23. okt 2015

I weekenden rundede jeg et hjørne. Et skarpt hjørne. 50 år. 

Det kan få én til at tænke. Særligt når man et par uger forinden modtager en invitation fra Region Hovedstaden til diverse undersøgelser – for borgere fra 50 – 74 år! 

Jeg må erkende, at jeg de sidste par uger ikke just så frem til dagen. Faktisk fremkaldte dagen – i takt med den kom snigende –  en del tanker om fremtiden.

Det er et eller andet sted lidt underligt. For jeg har altid sagt til andre, der har udtrykt selv den mindste bekymring om en kommende fødselsdag, at det jo bare er et tal. Altså noget, der egentlig var ubetydeligt. Det var jo, hvordan man havde det indeni, der var afgørende. Men det må jeg nu – i bagklogskabens klare lys – erkende er lidt af en floskel. I hvert fald for mig. 

På selve dagen og efterfølgende, har jeg egentlig haft det helt fint med det “nye” tal. Alle lykønskninger og tilkendegivelser jeg har fået de sidste par dage, har nok også spillet lidt ind der. Forandringer er nok lettere at håndtere, hvis man føler, man følger med tiden. Med sin omverden.  

Én af mine forbilleder på det punkt har altid været Hr. Møller, der lige til sin død som 98-årig, var aktiv i forskellige skiftende positioner. 

Dét, der imponerede mig – ved Hr. Møllers måde at tackle alderen på – var altid, den måde, hvorpå han blev ved med at være engageret i sit arbejde, og samtidig udviklede sig i takt med virksomheden. 

Han stod jo selv i spidsen for beslutningen om ny ledelse, moderniseringer, afgivelse af tøjlerne til Pram Rasmussen osv. Alt sammen jo et tydeligt tegn på, han vidste, hvornår det var tid til nytænkning – selv når det betød, han afgav styringen med sit livsværk. I det hele taget agerede han jo fremsynet, og på forkant med tiden.

Den måde at håndtere alderen på, har jeg selv forsøgt at tage til mig. Både personligt og arbejdsmæssigt. Det hænger jo et eller andet sted sammen. 

Som advokat har jeg taget en beslutning om hovedsageligt at arbejde med det, jeg synes, jeg er god til og som gør mig glad for at gå på arbejde: nemlig at lave deals. Det er lidt atypisk som advokat, da man ofte specialiserer sig i et specifikt fagligt område. Jeg kan godt lide at arbejde på tværs. At løse konflikter. Lukke handler, så både mennesker og virksomheder kan komme videre. 

Jeg besluttede mig også for at ville skrive om det. At dele mine tanker omkring det med andre. Det gør jeg bl.a. her på bloggen. Det er nok også lidt atypisk i Danmark, at en advokat ligefrem blogger om sine erfaringer som advokat, sine tanker og generelle refleksioner. Men – udover det udvikler mig personligt – så synes jeg også, det bidrager til at afmystificere en branche, der måske nogen gange kan virke lidt gammeldags og lukket. 

Så på mange måder kan det måske alligevel være sundt at gøre sig nogle tanker om sit liv og fremtid. Ja, man burde måske endda gøre det meget oftere end på sin fødselsdag.

Kom meget gerne med dine egne tanker om dét at blive ældre!

Profil
Jan Al-Erhayem authorimage Jan Al-Erhayem blogger om, hvordan man håndterer og løser komplekse konflikter om f.eks. acceptable løsninger i forbindelse med samarbejder eller virksomhedsoverdragelse.

Som ekspert i at løse komplekse konflikter for virksomheder har Jan Al-Erhayem bl.a. arbejdet 13 år som chefjurist m.m. hos A.P. Møller-Mærsk, inden han endte hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen, hvor han i dag er advokat og partner.

Jan er en hyppigt anvendt foredragsholder særligt om konfliktløsning, dealmaking og håndtering af psykopater.

Få Jans indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk