Herfra min verden går

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
07. aug 2015

På et hotelværelse er alting enkelt. Enkelt, praktisk og upersonligt. Det er et tomt rum, et lidt trist rum, men også et rummeligt rum. Ja, en tidslomme, som det er rart at kunne indfinde sig i.

Det samme gælder for den friserede park. Det er enkelt, praktisk og upersonligt. Man kan gå omkring uden at bekymre sig om trafikken. Uden at føle forpligtelse til at skulle bidrage og sørge for at holde græsset. Man kan gå en omvej, og alligevel ende med at komme hurtigere frem.

Malerierne herunder emmer af denne allestedsnærværende ubekymrethed, og hvis jeg ikke opholder mig på hotellets værelse eller parkens sti, så kan jeg opholde mig ved disse billeder.  

Travel light. Tag ikke mere med dig, end du selv kan bære. Sådan ville jeg ønske, at jeg kunne gå gennem dagen, arbejdsugen, månedskvoten. Hvad er virkelig vigtigt?

På hotellet, på hvide lagner, i parken, med øjnene lukkede, dér får jeg lyst til at rydde op og skære ind til benet. Jeg får lyst til at skrive en note i en tom bog.

Og således begynder hverdagen.

Alle malerier ovenfor er lavet af Maria Wandel, der aktuelt udstiller på Vendsyssel Kunstmuseum, udstillingen kan ses til og med den 27. september 2015. 

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk