Jeg er her ikke

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
12. jun 2015

Dette skal deles, i anledning af folketingsvalget, for hvem er det, der står bag gardinet? Mandesko og kvindesko, gummi og læder, det er forskellige typer, hvis fødder stikker frem. Jeg er her ikke, hedder kunstværket.  Du er her ikke. Vi er her ikke. Ikke lige her, i dette rum, hvor der også findes et andet kunstværk, nemlig manden, som er slået hjem; han er ude af spillet, midlertidigt suspenderet og puttet i en kasse.

Han sover. Brillerne ligger ved siden af. Kroppen er forvokset i en bænkebidder-kinesisk-æske-agtig form, der laver en fin, åben cirkel. I den ene ende stikker hovedet ud, i den anden ende fødderne. Og det er hér, jeg ikke er. Jeg er ikke dér, hvor et menneske sover i papkasser.

Typerne bag forhængene ser ikke manden, og hvad laver de bag gardinet? De stemmer. De stemmer med fødderne.  

Og hvad handler det egentlig om. Det handler om, ikke at få kolde fødder, det handler om at stå inde for sit valg. Det handler om, at have fødderne under eget bord, og ikke i en papkasse, for måske vi alle burde være på lige fod. Lige meget hvad, så ender det med, at vi bæres ud med fødderne først. Inden da, lad os være her, lad os vælge at se hinanden.  

Kunstværkerne Jeg er her ikke og voksdukke-manden i Slået hjem er lavet af billedkunstner Peter Land og kan fra i dag og t.o.m. den 9. august 2015 ses på soloudstillingen PSYKOSOMATISK – gør det ondt når du ler? i kunsthallen Den Frie på Østerbro i København.

 

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk