Hvilken religiøs klasse tilhører du?

authorimage
BLOGS
Af: Eric Ziengs
21. apr 2015

I disse dage kan du trykke på ”the button” på det sociale medie Reddit (Hvordan fungerer Reddit?). Alt efter hvornår du trykker på knappen, får du tildelt en farve, som kan sammenlignes med en social/religiøs klasse. Du kan kun klikke én gang og knappen starter på 60 sekunder igen, hver gang nogen trykker på den.

Hvis du trykker på knappen mellem 60 og 50 sekunder, får din Reddit profil den lade Lilla farve. Fra 51 til 42 sekunder giver dig en lidt mere accepteret Blå farve. Fra 41 til 32 sekunder giver en meget fin Grøn farve. Mellem 31 sekunder og 22 sekunder får du den eftertragtede Gule farve.

Lyt til en sang for alle Lilla-folk her.

Og myten siger at 21-12 sekunder giver en imponerende Orange farve, mens under 11 sekunder giver dig den næsten guddommelige Røde farve! Hver gang nogen trykker på knappen, starter den forfra ved 60 sekunder. Du er Grå, inden du trykker. Og nå ja – hvis du ikke havde en profil før 1. april 2015, er du sølle Hvid og kan aldrig trykke på knappen - nogensinde!

Mens jeg skriver dette, er knappen ikke nået længere ned end 29 sekunder. Hvad sker der ved 0 sekunder? Det ved kun personen, der står bag (ham eller hende kunne vi jo kalde Gud).

En Lilla, Rød og Grå går ind i en bar…

Nu tænker du: ”Hvorfor?” Det svar får du ikke her. Er der overhovedet et svar? Det kunne bare være en aprilsnar. Det kunne også være et marketing stunt. Men det kunne også være, at knappen ikke når ned til 0 før om 10 år. Til den tid har grupperinger etableret traditioner, der har udviklet sig til noget, der kunne ligne religion.

Og hvad med forskellen på en evt. Rød og en Blå? Jeg ved godt hvem der er mest værd! Rød over Blå. Altid! Hvad betyder det for den sociale anseelse? Relevante tanker, når vi ser på, hvordan religion og sociale klasser samt overtro i dag påvirker dine muligheder i verden.

Tjek selv knappen ud her (du skal være logget ind på Reddit for at trykke).

Mit spørgsmål til dig: Hvornår skal jeg trykke? Lilla er jo nemt. Blå er også nemt nok. Grøn er sværere og tager nogen tid. Gul er stort set umuligt. Og hvis jeg skal vente på Gul, får jeg ikke lavet noget arbejde. Jeg kunne også vente til stort set alle på Reddit har trykket og så lade den gå ned til Rød. Men tænk hvis den nåede at gå i nul inden jeg trykkede. Så er jeg sølle grå. Du ser dilemmaet…

Fortæl mig, hvornår jeg skal trykke på @ericziengs eller i kommentarerne herunder.

Læs også: Sådan bruger du Reddit i din markedsføring

Profil
Eric Ziengs authorimage Eric driver content marketing-bureauet Nochmal.

Eric rådgiver virksomheder om content marketing og lead generering med henblik på salg baseret på langvarrige relationer. Han holder desuden foredrag om content marketing og virksomheders brug af sociale medier. Eric har i syv år rådgivet internationale og danske virksomheder om kommunikation og markedsføring.

Her på bloggen skriver Eric om content marketing med fokus på cases, gode råd og de nyeste trends. Nøgleord er strategi, blogs, nyhedsbreve, relationsopbygning, salgstragt, CRM, webinarer, e-bøger, lead generering, medarbejdere som ambassadører og B2B.

Vær med i diskussionen på Twitter herunder eller tag fat i Eric direkte på LinkedIn.

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk