SENESTE NYT KURSER Bliv kunde

Tænd lyset under Earth Hour

authorimage
BLOGS
Af: Nikolaj Stenberg
28. Mar 2015

I aften ser vi igen et af verdens bedste reklamestunts udfolde sig: Earth Hour.

Verdensnaturfonden WWF har siden 2007 haft succes med at få mennesker i den industrialiserede del af verden til at tro, at de gør noget godt for klimaet ved at slukke lyset den 28. marts mellem kl. 20:30 og 21:30. Det er selvfølgelig noget vås. Det gør hverken til eller fra på klimaet. Men det er vås af den type, der får os til at have det godt med os selv. Ligesom paleo-kost og overskæg i november.

Som de spørger retorisk hos Copenhagen Consensus: ”Taken to its logical conclusion, if switching the lights off for one hour is a good idea, why not for all the other 8,759 hours of the year?

Hvis du gerne vil være med i gruppen af folk der slukker lyset, så sluk det i stedet i solidaritet med de over 1.000.000.000 mennesker, der lever uden lys og elektricitet. Gør det i vished om, at fremskridtet kommer til dem en dag – i form af rigelig og billig elektricitet. 

Men lad mig istedet opfordre dig til at være ekstra rationel i aften. Tænd så meget lys du kan; og lad det vel og mærket være elektrisk lys.

Elektricitet og lys repræsenterer fremskridt og oplysning. Værdier, der er trængt mange steder og som fortjener at blive fremhævet i en tid, hvor vi alt for ofte glemmer, at velstand og lykke ikke kommer af sig selv.

 

Profil
Nikolaj Stenberg authorimage Nikolaj blogger om de danske og europæiske retsstaters gode og dårlige sider, den politik der føres og de konsekvenser dén har for erhvervslivet og borgernes rettigheder. Det er emner, som Nikolaj er velbevandret i både fagligt og praktisk, og som han har været præmieret til Danmarks bedste blogger for at skrive om.

Nikolaj arbejder i en statslig myndighed. Alt hvad han skriver her på bloggen er i eget navn og for egen regning.

Kontakt Nikolaj

Twitter

Tidligere bloggere på borsen.dk