Vækst, ledelse og rock ’n’ roll

authorimage
BLOGS
Af: Michael Winther Rasmussen
11. feb 2015

Kære læser!

Jeg hedder Michael Winther Rasmussen og er ny VIP-blogger her på Børsen. Til daglig arbejder jeg som statsautoriseret revisor, partner og medlem af bestyrelsen i Grant Thornton. Grant Thornton er verdens 6. største revisions- og rådgivningsvirksomhed med 38.000 medarbejdere i mere end 140 lande.

Her har jeg været i snart 11 år og været en del af et væksteventyr, der heldigvis ser ud til at fortsætte godt ud i fremtiden. Det har altid været  mit personlige ønske for vores virksomhed i Danmark, at vi skulle ind i ”Top 10” i Danmark, og om en lille måneds tid vil det endelig manifestere sig, når vi næsten fordobler vores medarbejderantal og smelter sammen med ca. halvdelen af AP Statsautoriserede Revisorer, der flytter over til os, hvorved vi kommer op på ca. 170 medarbejdere i Stockholmsgade på Østerbro.

 

Det kan du forvente

At være revisor anno 2015 er selvsagt ikke det samme som i gamle dage med bogføringshæftet, blyantsberegninger og masser af tern. I dag handler det i højere grad om ”rådgivning” og at hjælpe med at forøge værdien af de virksomheder, som vi arbejder for, og medvirke til at skabe vækst.

 

Det om vækst

Jeg rådgiver virksomheder i Danmark og internationalt inden for mange forskellige brancher. Der er mange udfordringer og variabler nu, som skal iagttages og håndteres – rigtigt. Både i virksomhedens omgivelser og i virksomhedernes indre. Vækst er efterhånden blevet et lidt fortærsket udtryk – næsten et mantra. Særligt fordi vi i en stor del af verden – og specielt i Europa – samfundsøkonomisk ”ligger stille” for tiden. Men der er stadig masser af muligheder og potentiale. Og for mig handler det om, hvordan erhvervslivet kan håndtere alle variablerne bedst muligt og udløse og optimere potentialet endnu bedre med henblik på lønsom vækst. Det har jeg blandt andet tænkt mig at skrive om.

 

Det om lederskab

Vejen til succes og vækst er lederskab. Summen af alle de rigtige handlinger (og undladelser) er afgørende for graden af succes. At turde tage beslutninger, tage ansvar, eksekvere og skabe ”følgere” - i et givent marked eller forum - er afgørende. Men også at undlade at handle og ikke gøre det samme som alle de andre, kan være afgørende for succes. Qua mit arbejde med ledelser i mange forskellige virksomheder i Danmark og udland har jeg fået et godt indblik i, hvad der virker – og hvad derikkevirker. Det kommer jeg også til at skrive om.

 

Og det med ”rockn´ roll”

Og sidst - men ikke mindst – vil jeg gerne skrive om det at følge sit hjerte, at få det meste ud af sit liv og sin karriere og at forfølge sine passioner.

Ved siden af mit hverv som revisor/rådgiver finder jeg selv ro i musikken. Jeg spiller selv musik og har spillet siden barndommen, komponerer og producerer og har flere udgivelser bag mig også i eget navn. Den fritid, jeg har, bruger jeg på musik – hvor jeg tømmer hovedet, lader mig selv op med energi og fordyber mig i de mere kreative sider af livet. Jeg ved godt, at det er lidt langt fra revisor/rådgiver til rockmusik, men musik er en enorm sjov og berigende fritidsinteresse, iøvrigt forbundet med en masse fede oplevelser. Og så er det fedt at komme ud af suitet engang imellem og lade håret hænge og gøre noget helt andet engang imellem. Jeg bilder mig ind, at den øvelse i høj grad også er med til at udvikle mig både som menneske og som leder.  

Det var lidt om, hvad I kan forvente jer at høre fra mig. Jeg håber, at mange af jer vil følge med og finde noget interessant i mine indlæg – og hvis der er noget særligt, I gerne vil have mine kommentarer på, så skriv det gerne i kommentarfeltet, og jeg skal tage det op.

De bedste hilsner

Michael Winther Rasmussen

Profil
Michael Winther Rasmussen authorimage Michael Winther Rasmussen er statsautoriseret revisor, partner og medlem af bestyrelsen i revisionsfirmaet Grant Thornton. Michael er specialiseret i at yde finansiel og strategisk rådgivning om bl.a. vækst til virksomheder i Danmark og internationalt, og vækst i erhvervslivet er et af Michaels fokusområder her på bloggen. Michael er desuden passioneret musiker.
Tidligere bloggere på borsen.dk