Bull tendenser i et Bear marked

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
31. jan 2015

Efter at have taget temperaturen på det internationale diamantmarked, kan det konstateres at priserne pt. er under pres. Det er noget, der normalt skulle skabe optimale købsmuligheder, men i diamantbranchen er det langt fra altid tilfældet. Tendensen er, at en dealer hellere vil holde på sin sten end at sælge den i et presset marked. Det skaber en prop i handelsflowet, hvor markedet er tvunget til at finde nye veje. Det betryggende i denne branche er, at folk vil altid have diamanter, men man skal være vågen og måske også lidt intuitiv for at følge med.

Generelt set er der stadig stigende efterspørgsel på slebne diamanter, men priserne er under pres. Dealernes tillid ligger på en meget lille sted og årsagerne er flere. Priserne på rådiamanter er svage og siteholderne (de få, der kan få lov til at købe rådiamanter af mineselskaberne) kan opnå betragtelige rabatter, op til 4%.

I USA synes de at have mistet pusten efter den voldsomme snestorm i New York. Alle dealerne blev væk fra 47th Street, og er ikke kommet helt i gear endnu. Samtidig rejser flere og flere opkøbere til både Indien og Israel for at opnå bedre priser.

I Belgien er der en stabil efterspørgsel på diamanter under 1ct. og på alle størrelser i lavere kvaliteter. De større sten. fra 3ct og opefter, er der knap så stor efterspørgsel på, men de er til gengæld også svære at finde.

I Hong Kong ser det dog lidt mere positivt ud. Handlen med slebne diamanter er stigende – særligt før Kinesisk Nytår. Stemingen er god, og man har positive forventninger til den store messe i Marts.

I Israel er markedet stille. Efterspørgslen er generel svag, men de sætter næsen op efter  den forestående International Diamond Week i næste måned.

I Indien ligner det købers marked. Flere og flere handlende fra USA og Israel rejser dertil for at finde sten, og der bliver tinget om prisen. Her er efterspørgslen på op til 1ct. stabil, og sten, med det eftertragtede GIA certifikat, er de mest omsatte. De har kunne fortsætte deres lave produktionsomkostninger samtidig med, at de har reduceret deres indkøb af rådiamanter.

Selv i noget, der minder om et ”Bear” marked opstår der nye ”Bull” tendenser. Der har aldrig været en større efterspørgsel på diamanter i lave kvaliteter, som der er nu. Folk vil have diamanter – gerne så store som muligt til ingen penge.

Indierne har været omstillingsparate og vakse ved havelågen. Flere producenter er nemlig begyndt at fokusere på pikerede sten (sten med synlige indeslutninger) i lavere kvaliteter for at møde efterspørgslen på disse. Så den nuværende status på diamantmarkedet er:

HIGH FLASH LOW CASH ROCKS!

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk