POWER

authorimage
BLOGS
Af: Line Rosenvinge
18. dec 2014

Jeg skriver til ministeren og til mennesker, som kærer sig om kunst og kreativitet. Dette skal deles:

 


Bob and Roberta Smith Art Makes Children Powerful (2013).

 

Bob and Roberta Smith, som i virkeligheden er én person, nemlig briten Patrick Brill (f. 1963), har i år stiftet Art Party, der promoverer kunstens værdi for samfund og individ.

Navnlig børnene er i fokus.

Partiets arbejde er direkte provokeret af en udtalelse fra den britiske uddannelsesminister, Michael Grove, der stillede et siden forkastet forslag om at afvikle al kunstundervisning i folkeskolen. Ministerens holdning fik Bob and Roberta Smith til at gennemføre en kampagne med sloganet "All Schools Should be Art Schools" og produktionen af en film

Alle er velkomne i partiet. Jeg vil også være med. Man er med, hvis man tror på og advokerer for kunstens berettigelse i samfundet.

Det handler både om Den Store Kunst, som vi har institutioner til at varetage (vedligholde og udvikle), men også om væsentligheden af børn og unges adgang til kunst og kultur, både nydende, som når de møder Den Store Kunst på museer og i koncertsale, og deltagende, som når de selv arbejder kreativt og udtrykker sig kunstnerisk i forskellige medier og materialer.

Bob and Roberta Smith taler om Art Party, se filmen her, den varer kun seks minutter.

 

 

Profil
Line Rosenvinge authorimage Taler ofte og gerne om kulturens væsentlighed, har høje tanker om kunstens værd og stiller krav til kunstens kunnen. Deler det, som er godt og vurderer også det, som går galt. Her på bloggen får du en fornemmelse for aktuelle hændelser fra kulturens verden med tanke på bredere relevans. Men du får også indblik i afkroge af kunstlivet, som du ellers ikke møder den i dagspressen.

Rosenvinge er siden 2005 selvstændig via Tender Task som kunstkritiker, forretningsudvikler og salonværtinde.

Få Lines indlæg
som RSS-feed her
Tidligere bloggere på borsen.dk