Diamantbranchen lader kanonerne

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
06. nov 2014

Det er meget svært at opretholde pessimismen i min branche for tiden. For selvom de stegte duer stadig ikke kommer flyvende af sig selv, er det opløftende at læse, hvordan den ene rapport efter den anden spår lysende tider for branchen.

Særligt i disse dage lades kanonerne rundt omkring i verden, og det er ikke med krudt og kugler. Det er med diamanter.

Om ganske få dage, den 11/11, fejrer kineserne Singles Day, også kaldet ”Guanggun Jie”, der betyder ”nøgne pinde”, som er et kinesisk slangudtryk for en single person. Netop den dato blev valgt, fordi den indeholder 4 et-taller, 11/11.

Traditionen, der begyndte som en gimmick på Nanjing Universitet i 1993, skulle senere vise sig at skabe milliardforretninger. Idéen var at singler skulle fejres, og der skulle skabes muligheder for at møde den eneste ene via fester, blind dates og karaokearrangementer.

Siden er det blevet en tradition, der er vokset med raketfart. I 2011 fejrede de århundredes Super Single Day, fordi der, på denne dato, var 6 et –taller 11.11.11. Det skabte rekordomsætning i flere brancher, og i dag er det den dag om året med den højeste omsætning inden for online handel.

Alibaba Group, der er Kinas største online detailhandler forventer en dagsomsætning på 4 milliarder USD. Flere amerikanske detailhandlere som ToysRus, Gap og Microsoft følger også trop for at lukrere på, at der skal fejres og spenderes.

Diamanthandlere og juvelerer har også høje forventninger. Mange på frierfødder vælger at fri til sin udkårne og andre gifter sig, og det skaber, traditionen tro, behovet for en diamantring.

Auktionshuset, Christies, har også været vakse ved havelågen. De har nemlig planlagt en ekstra udgave af deres fantastiske auktion ”Magnificent Jewels”, som normal kun finder sted i Geneve. I år holdes ekstraudgaven i Hong Kong den 11/11 2014. Der kommer 392 smykker og ædelsten under hammeren, deriblandt er der særligt et par Bulgari ørestikker med en 6.95ct Fancy Vivid Blue Type IIa diamant og en 6.79ct Fancy Vivid Pink Type IIa diamant samt flere hvide diamanter. Øreringene forventes solgt til et sted mellem 12 – 15 millioner usd.

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk