Sådan scorer du fire gratis ansatte

authorimage
BLOGS
Af: Kristian Hansen
24. okt 2014

Når store it-projekter går galt og sikkerhedsbrist rammer de it-løsninger, som vi er så afhængige af i et moderne samfund, så tænker vi "nu må det stoppe" og "al den teknologi hvad skal det gøre godt for".

Men vi kan lige så godt indse, at it er en motorerne i udviklingen af vores velfærdssamfund. Og digital innovation og digitale redskaber vil være et afgørende konkurrenceparameter i forhold til udlandet.

Imidlertid bliver vinderen ikke nødvendigvis de lande og aktører med de største it-projekter og it-investeringer når dagen er omme.

Nej, vinderen bliver dem med de smarteste løsninger.

Forleden blev jeg gjort opmærksomhed på en historie fra min egen verden i Lemvig Kommune, hvor jeg arbejder som kommunikationschef.

 

Den gode it-historie

It-chef Thomas Hyldgaard fortalte, at vi i Lemvig Kommune alene sidste år har sorteret seks millioner spammails væk.

Det sker via automatiske spamfiltre, der cirka koster kommunen cirka 30.000 kroner per år at have.

Men indtægten, hvis man antager at det vil tage medarbejdere i snit 5 sekunder at identificere en mail som spam/virus og derefter slette mailen, så har kommunen sparet det der svarer til 8.333 timer – eller cirka 4 fuldtidsstillinger.

Den type smarte it-løsninger tager vi ofte for givet i dag. Men det er i disse mindre, for så vidt enkle og stærkt effektiviserende løsninger, at vi kan opnå rigtigt meget.

Disse små succeshistorier bliver ofte kvalt i de negativ historier om sikkerhedsbøvl og kuldsejlede it-mastodont projekter. Ikke at de historier er uvæsentlige, men vi skal bare minde hinanden om, at it er og bliver en motor i udviklingen af vores samfund.

 

De små ting

Ofte er det de små ting som vi slet ikke tænker over i hverdagen, der reelt giver os de største gevinster.

Så opfordringen må være:

Husk at del også de gode it-historier (selvom det ikke er kæmpe millionprojekter).

Profil
Kristian Hansen authorimage Kristian Hansen er kommunikationschef i Lemvig Kommune og har mange års erfaring med journalistik og strategisk kommunikation.

Han er forfatter til flere erhvervsbøger og er uddannet cand. scient.
pol. fra Aarhus Universitet.

På Borsen.dk blogger han primært om vores digitale samfund og det jyske erhvervsliv.

Indlæg er udtryk for hans personlige holdninger.


Tidligere bloggere på borsen.dk