En blå diamant kan afsløre viden om Jordens tilblivelse

authorimage
BLOGS
Af: Katerina Pitzner
04. sep 2014

 

 

En ekstrem sjælden diamant kan måske afsløre viden, om Jordens tilblivelse.

Diamanten på 30 ct., der blev fundet i Januar i år i den Sydafrikanske mine, The Cullinan Mine, kommer snart til offentlig skue.  

Det er ikke fordi, den er bemærkelsesværdig stor af en diamant at være, men det, som gør netop denne diamant ganske særlig, er farvens intensitet og mæthed, den imponerende klarhed, kombineret med stenens størrelse.

Det tog flere måneder at slibe ”Blue Moon”, som den kaldes, der nu vejer 12 ct.

Diamanten er graderet af et af de mest kompromisløse laboratorier i verden, Gemological Institute of America,  som har certificeret den som ’fancy vivid’ og ’internally flawless’.

Men ”Blue Moon” er ikke bare sjælden pga. sin intense farve og renhed.

Pga. tilstedeværelsen af flouroscens bliver mange diamanter selvlysende i et par sekunder i blå-grønne farver, når de bliver udsat for ultraviolet lys.

”Blue Moon”, derimod,  lyser op til 20 sek. med rød-orange skær efter at være blevet udsat for ultraviolet lys. Et fænomen jeg faktisk kun har set én gang før i mit liv i en meget lille diamant. Forskere på the Smithsonian Institute i Washington mener, at stenen kan tilbyde vigtig viden om Jordens tilblivelse.

Potentielle investorer har allerede meldt sig under fanerne hos Petra Diamonds Ltd., som fandt stenen, der er vurderet til 140 millioner kroner.

Om et par uger er den på besøg i The Natural History Museum Los Angeles i Californien, hvor den kan ses.

https://www.youtube.com/watch?v=erkf7VNabrk

Profil
Katerina Pitzner authorimage Katerina Pitzner blogger om det, der er værd at vide inden for diamantbranchen. Uanset om du overvejer at investere i egne ædelstene eller bare deler interessen for den eksklusive handelsvare, er Katerinas blog det rette sted at følge med.

På vegne af private forbrugere og investorer handler Katerina Pitzner direkte på verdensmarkedets diamantbørser og sidder selv som direktør for Copenhagen Diamond Exchange. Hun er desuden forfatter til bogen ”Diamantjægeren – en rå verden i glimt”.

Få Katerinas indlæg
som RSS-feed her
 
Tidligere bloggere på borsen.dk